'PEC en SC Heerenveen zijn gewoon gelijkwaardige clubs geworden''

Dat SC Heerenveen afgelopen zaterdag weinig in had te brengen tegen PEC Zwolle, kan niet los worden gezien van het ontbreken van Joey Veerman, Henk Veerman en Pawel Bochniewicz. Het trio - en met name de Volendammers - zijn moeilijk te vervangen.

"Dan kun je gewoon - hoe gek het ook klinkt - weggetikt worden door PEC Zwolle, zoals dat in het eerste half uur gebeurde", constateert clubwatcher Sander de Vries bij KOKO Radio, de podcast van de Leeuwarder Courant. De journalist schrok van het niveauverschil. "Het was heel onsamenhangend, gewoon een ronduit dramatische wedstrijd."

Met de twee Veermannen maakte Heerenveen in de vorige wedstrijden tegen Ajax en FC Groningen juist nog indruk. De Vries: "Dat was voor het eerst in lange tijd dat ik een kentering merkte in die ploeg en dat er iets stond. Ze hebben een eenduidige spelopvatting en weten wat ze moeten doen. Dan kunnen ze het Ajax en Groningen lastig maken en van Groningen ook gewoon winnen."

"Maar dan ontbreken er een paar cruciale schakels en valt het als een plumpudding in elkaar", vervolgt De Vries, die de wissels van PEC Zwolle ten opzichte van SC Heerenveen ook opvallend vond. "Met Reza Ghoochannejhad, Mike van Duinen, Mustafa Saymak, Rico Strieder... Dat zijn jongens die gemiddeld tweehonderd duels op een hoog niveau in de benen hebben."

Johnny Jansen bracht op zijn beurt Arjen van der Heide, Rami Hajal, Rein Smit en Rami Hajal binnen de lijnen. "Dat zijn wel jongens die mogelijk Eredivisiewaardige spelers kunnen worden, maar dat op dit moment nog niet zijn. Daarin zie je ook gewoon dat de verschillen tussen Heerenveen en PEC Zwolle niet zo groot als een deel van de achterban denkt. Het zijn denk ik gelijkwaardige clubs geworden."

Vier weken geleden verloor SC Heerenveen met Henk Veerman, Joey Veerman én Pawel Bochniewicz ook al van PEC Zwolle. Toen werd het uiteindelijk 4-1 in het MAC³PARK Stadion.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand