VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen onderuit tegen PEC Zwolle

Het is SC Heerenveen zaterdagmiddag niet gelukt om van PEC Zwolle te winnen. De ploeg uit Friesland ging in eigen huis met 0-2 onderuit.

De eerste treffer van de wedstrijd viel na een half uur spelen. Pelle Clement van PEC Zwolle opende namens de bezoekers de score. Ondanks dat SC Heerenveen meer kansen had, mondde dit niet uit in een doelpunt.

Na rust was het weer PEC Zwolle dat scoorde. Bram van Polen maakte de tweede treffer van de bezoekers in de 68ste minuut waarmee SC Heerenveen tegen een moeilijk te overbruggen achterstand aankeek. Ondanks veel druk rond het Zwolse strafschopgebied wist SC Heerenveen niet meer te scoren.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Dresevic, Woudenberg; Kongolo, Schöne, Halilovic, De Jong; Nygren, Van Bergen.

Opstelling PEC Zwolle: Mous; Van Polen, Kersten, Lam, Paal; Nakyama, Clement, Huiberts; Manuel, Tedic, Drost.