Kieft kritisch op Veerman: ''Wordt in de top niet geaccepteerd''

0
Kieft kritisch op Veerman: ''Wordt in de top niet geaccepteerd''

Wim Kieft twijfelt of Joey Veerman al klaar is voor een stap naar een Nederlandse topclub. De oud-voetballer denkt dat de middenvelder van SC Heerenveen nog de nodige stappen te zetten heeft.

"Die bezit geweldige kwaliteiten aan de bal, maar hij verzet nauwelijks arbeid. Veerman verdedigt niet terug en dat wordt in de top niet geaccepteerd, ook niet bij de topclubs uit de Eredivisie. Overigens, of zijn spel aan de bal bij Ajax of PSV net zo goed tot uitdrukking komt als bij Heerenveen, vraag ik me af", begint Kieft in diens column in De Telegraaf.

"Als speler van Ajax en PSV krijg je te maken met heel kleine ruimtes, er is veel minder kans om diep te spelen, je moet naar een hoger tempo schakelen en bij balverlies snel moeten omschakelen", vervolgt Kieft. "De grote vraag is of Joey Veerman onder die omstandigheden nog steeds het verschil kan maken."

Volgens Kieft moet Veerman een voorbeeld nemen aan Ryan Gravenberch. "Hij is het voorbeeld van een moderne, complete middenvelder op topniveau. Hoewel hij pas 18 jaar is. Gravenberch is fysiek sterk, bezit een enorm loopvermogen, heeft een goede motoriek, kan heel goed voetballen naar voren en doet zijn arbeid defensief in de omschakeling bij balverlies. Verder, als je ziet hoe gemakkelijk hij wegdraait en voor de goal komt, is dat wat je verwacht van een middenvelder anno 2021."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›