Heerschop lacht: ''Een minuut later stond het hele stadion buiten''

3
Heerschop lacht: ''Een minuut later stond het hele stadion buiten''

Marco Heerschop is als persvoorlichter en coördinator afdeling communicatie werkzaam bij SC Heerenveen. De 33-jarige Sneker is al lange tijd verknocht aan de Friese club.

"Ik was zeven jaar toen mijn vader mij voor het eerst meenam naar een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam", blikt Heerschop terug in het Friesch Dagblad. "Het werd 1-0 na een penalty van Jan de Visser in de slotfase. Overal waar ik keek zag ik blije mensen. Sindsdien ben ik verkocht."

Heerschop vindt het mooi dat er volgende week weer fans naar het Abe Lenstra Stadion mogen. "Geweldig! Voetballen doe je tenslotte voor hen. Ik heb de interactie en de beleving op de tribunes enorm gemist. Laten we hopen dat deze pilot de opmaat is naar een normaal wedstrijdbezoek zoals we dat voor de pandemie gewend waren", aldus de persvoorlichter, die ook een flinke blunder beging bij SC Heerenveen.

"Was tijdens mijn eerste dag in dienst van Heerenveen", lacht hij. "Ik vergat het brood in de pauze op tijd uit het tosti-ijzer te halen. Door de rook ging het brandalarm af. Een minuut later stond het hele stadion buiten. Met een flinke blos op de wangen heb ik mij vervolgens aan mijn nieuwe collega's voorgesteld."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 15 Apr 2021 om 14:43
  Er is inmiddels een mail uit gegaan lees ik net. Voor een gratis sneltest moet ik voor zover ik dat goed lees naar Leeuwarden, Groningen of Assen. De mensen die nog niet bij een thuiswedstrijd aanwezig zijn geweest komen in pot 1 en daarna pot 2 enz.. 3400 kaarten zijn er beschikbaar.
 • 15 Apr 2021 om 12:41
  • Quote van 15 Apr 2021 om 12:08
   Benieuwd wanneer er bekend wordt gemaakt wie er volgende week naar het stadion mogen komen!
  Ja daar had ik eigenlijk allang iets over verwacht. Ik neem aan dat ze alleen onder seizoenskaarthouders deze plaatsen gaan verdelen?
 • 15 Apr 2021 om 12:08
  Benieuwd wanneer er bekend wordt gemaakt wie er volgende week naar het stadion mogen komen!