''Ik gaf Robben op een gegeven moment ook gewoon een tikkie''

0
''Ik gaf Robben op een gegeven moment ook gewoon een tikkie''

SC Heerenveen won zondagmiddag met 0-2 op bezoek bij FC Groningen en Arjen Robben kwam als invaller binnen de lijnen bij de ploeg van trainer Danny Buijs. Lucas Woudenberg was in de slotfase zijn directe tegenstander en heeft genoten van de onderlinge duels. 

"Het is een speler met een geweldige staat van dienst voor het Nederlands voetbal. Als je je met hem mag meten, is dat heel erg mooi", legt hij uit op de website van Voetbal International. "Het is natuurlijk wel Arjen Robben, maar ook gewoon een tegenstander die je moet uitschakelen", aldus Woudenberg.

"Ik gaf hem op een gegeven moment ook gewoon een tikkie. Even laten zien dat je kort zit. Ik ga me niet ineens inhouden of anders doen dan ik zou toen tegen een gewone tegenstander", vervolgt de vleugelverdediger, die vooraf al rekening had gehouden met de rentree van Robben. 
 
"Ik wist: als hij invalt moet ik heel kort op hem zitten", aldus Woudenberg. "Je moet hem niet de ruimte geven om na een dribbel tot een schot of pass te komen. Dat naar binnen snijden en vervolgens uithalen heeft hij zo'n beetje uitgevonden. Hij is er ook zo goed in, dat hij het vaak alsnog wel weet te flikken. Het is wel de beste tegenstander waar ik tegen gespeeld heb", erkent hij. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›