Roorda boos: ''Het is meer dan alleen geschreven regeltjes naleven''

0
Roorda boos: ''Het is meer dan alleen geschreven regeltjes naleven''

Voormalig SC Heerenveen-middenvelder Geert Arend Roorda heeft zich het afgelopen weekend verbaasd over de VAR. Hij vindt dat er niet zorgvuldig genoeg wordt gehandeld door de scheidsrechters.

"Sparta moest dealen met een beslissing die al dan niet omstreden was", vertelt hij in de Leeuwarder Courant. "Een penalty tegen in de 93ste minuut. En bij ADO Den Haag tegen SC Heerenveen is een gelijksoortige situatie ineens geen penalty, niet eens VAR-waardig. Dat is nogal wat om te verwerken voor een speler, zeker als het punten kost. Het grijze gebied is te groot."

Hij ziet dat de consequenties van dit soort beslissingen enorm kunnen zijn. "Dat spelers werkelijk ontploffen in dit soort situaties is niet zo vreemd. Zij spelen voor een inkomen dat voor de helft verdampt wanneer het degradatiespook hen te pakken neemt. Carrières worden gemaakt en gebroken en dat geldt ook voor trainers. Het is hun brood dat na vijf of zes verliespartijen in de waagschaal wordt gelegd."

Roorda vindt dan ook dat de KNVB hier met meer zorg mee om moet gaan. "Ik vraag me oprecht af of scheidsrechters dit wel beseffen. Het inpassen van jonge scheidsrechters is leuk maar wanneer zij het belang van beslissingen niet beseffen en van topsport totaal geen kaas hebben gegeten doet het voetbal zich echt tekort. Het scheidsrechtersvak is een ervaringsvak, dat wordt wekelijks bevestigd, met of zonder VAR. Het is meer dan alleen maar de geschreven regeltjes naleven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›