''SC Heerenveen kan zo goed spelen als het wil, maar dan winnen wij''

7
''SC Heerenveen kan zo goed spelen als het wil, maar dan winnen wij''

Davy Klaassen was blij na afloop van de gewonnen halve finale in de KNVB Beker tegen SC Heerenveen (0-3). De middenvelder denkt dat Ajax, als de ploeg een bepaald niveau haalt, van iedereen kan winnen.

"Je hebt niet het gevoel alsof je een halve finale hebt gespeeld", geeft de middenvelder toe, tegenover AT5. "Ook omdat we het er best wel goed en best wel makkelijk uit hebben laten zien. Ik denk dat er de hele wedstrijd amper spanning is geweest. Zolang het 0-0 of 0-1 staat, weet je dat het altijd verkeerd kan gaan. Bij 0-2 wist je: als er niks geks gebeurt win je dit gewoon."

Klaassen zit vol vertrouwen. "Wij analyseren Heerenveen bijvoorbeeld, maar wij doen gewoon ons eigen ding. Ik ben ervan overtuigd als wij ons eigen ding doen, dan kan SC Heerenveen zo goed spelen als het wil, maar dan winnen wij. Vandaag hebben wij prima gespeeld. We hebben ze totaal geen kansen weggegeven", aldus Klaassen.

7 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 4 Mar 2021 om 12:25
  Kunst, kale. Jullie halen een speler van ruim 20 miljoen en wij moeten verkopen om een 6 miljoen gat te dichten. Jullie selectie is voor ruim over de 50 miljoen bij elkaar gekocht, die van ons denk ik nog geen 10. Jammer dat ik niet kan voetballen want als ik er had gestaan had dat akelige clubje geen pijnvrije avond gehad.
 • 4 Mar 2021 om 10:44
  • Quote van 4 Mar 2021 om 10:26
   Gewoon harder spelen, feller de duels in. Pak klaassen, pussy tadic, haller en blind wat harder aanpakken.
  Werkt niet als ze snel bal rondtikken. Enige is heel veel druk zetten en scherpe counters (zoals RB Salzburg ooit) dat kan Heerenveen niet (volhouden) Tweede is Mourinho tactiek (zie EL finale) bus parkeren, hoge bal naar voren en vol erin rammen. Zou kunnen maar ook daarvoor te weinig (verdedigende) kwaliteit denk ik. Niveauverschil was vrij dramatisch
 • 4 Mar 2021 om 10:26
  Gewoon harder spelen, feller de duels in. Pak klaassen, pussy tadic, haller en blind wat harder aanpakken.
 • 4 Mar 2021 om 10:09
  Club met meeste geld wint.. niks te maken met opleiden van eigen jeugdspelers etc. Helaas..
 • 4 Mar 2021 om 09:44
  • Quote van 4 Mar 2021 om 09:26
   Wat dit betreft zou het wel eens goed zijn dat Ajax net als Feyenoord een paar jaar droog komt te staan.
  ja die eeuwige arrogantie komt mij de strot ook wel uit. Nu presteren ze er helaas ook naar, maar inderdaad een paar x die deksel op de neus krijgen zou fantastisch zijn. Is ook een van de redenen dat Ajax de meest gehate club van Nederland is
 • 4 Mar 2021 om 09:32
  Mr. Everton.
 • 4 Mar 2021 om 09:26
  Wat dit betreft zou het wel eens goed zijn dat Ajax net als Feyenoord een paar jaar droog komt te staan.
Saturday 24 April 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›