Jorna blikt vooruit: ''Is het omdat ik Heerenveen nul kans geef?''

2
Jorna blikt vooruit: ''Is het omdat ik Heerenveen nul kans geef?''

Edward Jorna schrijft in het Friesch Dagblad wekelijks een stukje over SC Heerenveen en de verslaggever laat weten dat hij zich zorgen maakt. De binding met de club uit Friesland neemt af doordat er al maanden geen supporters meer welkom zijn in de voetbalstadions. 

"Ik weet niet hoe u het u vergaat, maar ik voel dat ik wegdrijf", schrijft hij. "Ik weet nog hoe mijn zoon en ik vorig jaar een sterkte-zwakte-analyse maakten van Feyenoord, hoe we onszelf dagenlang moed inspraken en hoe we elkaar na die verfoeide 0-1 in de kwartfinale bij elkaar moesten rapen. En kijk nu eens. O ja: vanavond Ajax. Is ook zo. Goed dat je het zegt", aldus Jorna. 

"Is het omdat ik Heerenveen nul kans geef? Is het omdat ik Ajax als club verafschuw omdat er in Nederland veel te veel dikke mannen in een veel te klein Ajax-shirt rondlopen? Of is het gewoon omdat ik het niet mis, dat ‘doelleaze gedraaf achter in bal oan’, zoals een oud-oom het altijd zei. En dat alles ook nog eens in een kaal en leeg stadion. En nu vraag ik me dus serieus af: komt het ooit weer goed met mij?"

"Als het straks weer mag, wil ik dan eigenlijk nog wel? Hoe voelen anderen dat dan? En wat gaan al die - met alle respect - oudere supporters doen? Durven zij zich straks nog wel in een grote menigte te bewegen? En wat moet ik denken van de circa 5500 verkochte kaartjes (virtueel) à vijf euro voor het duel van vanavond. Is dat hoopgevend? Of juist teleurstellend? Vragen, vragen, vragen. Ik wil niet wegdrijven", benadrukt hij. "Een één-nulletje vanavond. Dat zou al een stuk helpen", besluit Jorna hoopvol. 

Klik hier om zijn volledige verhaal te lezen. 

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 Mar 2021 om 19:23
    Mensen die juist vandaag vergeten dat Heerenveen tegen Ajax in de halve finale speelt in de beker zijn geen echte supporters. Of ze hebben last van bijwerkingen van de vaccinatie.
    Mijn focus is al vanaf vrijdag op deze wedstrijd gegaan en daarvoor kwam het ook regelmatig in mijn ergste nachtmerries en stoutste dromen.
  • 3 Mar 2021 om 12:48
    Tsja, 5500 kaarten lijkt niet veel, maar dat zijn ook precies de mensen die net al hun seizoenkaart verlengd hebben. Jorna draagt in ieder geval zelf niet bij aan een stukje beleving, het lijkt hem allemaal te moeten 'overkomen'. Eigen keuze uiteraard.
Saturday 24 April 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›