Kum evenaart record Van den Berg: ''Dit is niet mijn seizoen''

0
Kum evenaart record Van den Berg: ''Dit is niet mijn seizoen''

VVV-Venlo verloor afgelopen weekend in eigen huis met 1-4 van AZ en voormalig SC Heerenveen-speler Chris Kum kreeg de zevende rode kaart in zijn carrière. De verdediger heeft daardoor het record van Joey van den Berg en Gregoor van Dijk geëvenaard. 

"Zeven rode kaarten klinkt veel, maar is het niet als je bedenkt dat ik bezig ben aan mijn zestiende seizoen en bijna 400 wedstrijden in het betaald voetbal heb gespeeld. Het helpt ook niet dat ik verdediger ben", reageert hij op de website van De Telegraaf. "Dan kun je in dit soort situaties terechtkomen. Natuurlijk deed ik het bewust en was de kaart terecht, maar het was geen smerige overtreding."

"Dit is niet bepaald mijn seizoen", vervolgt Kum teleurgesteld. "Eerst die rode kaart tegen Ajax, tijdens die belachelijke nederlaag (0-13, red.), vervolgens geef ik uit tegen PSV bij een 1-0 voorsprong een penalty weg. En nu dit weer", baalt de routinier van VVV, die de rode kaart wel terecht vond. 

"Oliedom en zeer matig verdedigd", erkent hij. "Nou goed, eerst kop ik die bal al rechtstreeks in de voeten van de tegenstander, vervolgens maai ik bijna volledig over de bal heen, met die overtreding tot gevolg. De rode kaart was hartstikke terecht. Boadu gold als een doorgebroken speler, Arjan Swinkels stond te ver weg om Boadu in te kunnen halen", besluit Kum realistisch. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 26 February 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›