Te Wierik: ''Dat was ook wel de kwaliteit van SC Heerenveen''

0
Te Wierik: ''Dat was ook wel de kwaliteit van SC Heerenveen''

SC Heerenveen en FC Groningen hielden elkaar zondagmiddag in evenwicht in het Abe Lenstra Stadion. De Derby van het Noorden eindigde in 1-1. Bij FC Groningen ontbrak trainer Danny Buijs, maar hij probeerde de spelers op te peppen met een speciale video.

"Dat was echt een mooi filmpje", vertelt verdediger Mike te Wierik in het Dagblad van het Noorden. "Er zaten wat beelden van de vorige wedstrijd tegen PEC Zwolle bij, toen we het in het eerste uur goed hebben gedaan. Daarnaast had hij nog wat motiverende woorden. Zo van pak die gasten aan, laat zien dat wij de Derby van het Noorden willen winnen."

Te Wierik merkte dat het de video niet genoeg was voor de zege. "Dat lukte de laatste jaren niet, dit was het vijfde gelijkspel op rij, maar het lag zeker niet aan Buijs", meent de linkspoot. "De videoboodschap was heel goed. Vervolgens wil je er natuurlijk meteen lekker op kletsen, maar dat lukte ons niet. Dat was ook wel de kwaliteit van Heerenveen."

SC Heerenveen kwam in de eerste helft op voorsprong en had zelfs de 2-0 kunnen maken via Joey Veerman, maar die raakte de paal. Hij kreeg de kans na een fout van Te Wierik. "De bal zwabberde, waardoor ik hem niet onder controle kreeg. Dom van mij. Gelukkig liep het goed af", aldus Te Wierik.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 26 February 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›