Halilovic analyseert: ''FC Groningen had niets meer te verliezen''

2
Halilovic analyseert: ''FC Groningen had niets meer te verliezen''

SC Heerenveen hield zondagmiddag een punt over aan de Derby van het Noorden. In het Abe Lenstra Stadion werd het 1-1 tegen FC Groningen.

Tibor Halilovic merkte dat FC Groningen anders speelde in de tweede helft, waardoor SC Heerenveen de grip verloor. "Groningen had niets meer te verliezen", zegt de 25-jarige middenvelder in de Leeuwarder Courant. "Daardoor zetten ze steeds meer druk op onze verdediging. Het duurde even voordat ze kansen kregen, maar de laatste 20, 25 minuten werden ze steeds gevaarlijker."

Trainer Johnny Jansen beaamt dat. "Natuurlijk zette Groningen ons onder druk", erkent Jansen. "Ze waren na rust de betere ploeg. Maar nog los van of Groningen iets goed of niet goed doet – in dit geval moesten wij nóg beter vrijlopen om in balbezit te komen. Het komt je immers niet aanwaaien. Maar dat deden wij niet goed genoeg."

De oefenmeester denkt dat de midweekse bekerwedstrijd ook een rol speelde. "Misschien is het een slecht excuus, maar ik had het gevoel dat de tank bij ons leegraakte. Daardoor waren we niet scherp, nauwkeurig en attent genoeg meer. Kijk, als jij fris bent dan corrigeer je ballen nét even wat makkelijker. Hoe je het wendt of keert, we hebben tegen Feyenoord alles gegeven om door te gaan naar de halve finale."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 22 Feb 2021 om 14:54
  • Quote van 22 Feb 2021 om 14:30
   We hebben toch ook reserves. JJ had eerder moeten wisselen.
  Ja, en hij had verder van het doel af moeten laten verdedigen. Een fout die Heerenveen al het hele seizoen maakt.
 • 22 Feb 2021 om 14:30
  We hebben toch ook reserves. JJ had eerder moeten wisselen.
Saturday 6 March 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›