SC Heerenveen kijken via livestreams

0
SC Heerenveen kijken via livestreams

Tegenwoordig zijn veel voetbalwedstrijden te bekijken via livestreams. Niet alleen wedstrijden kunnen live worden uitgezonden. Ook wordt vaak voor deze optie gekozen wanneer het gaat om evenementen, vergaderingen, workshops of Q&A's die anders geen doorgang kunnen vinden in deze tijd. Het enige dat nodig is, is een goede internetverbinding. Met een simpel sim only abonnement hoeven fans van SC Heerenveen niets te missen. Of ze nu thuis of van huis zijn.

Groter bereik door livestreams
Met livestreams bereiken clubs nog meer kijkers dan voorheen. Het hele voetbalseizoen valt te volgen via livestreams die worden uitgezonden. Zo bekijk je de Eredivisie, de Champions League, de Keuken Kampioen Divisie en Europa League-wedstrijden op je telefoon, tablet, laptop of smart-tv. Er zijn tegenwoordig een groot aantal aanbieders die de wedstrijden uitzenden. Ook worden alle wedstrijden zoals gewoonlijk uitgezonden door de betaalde sportzenders Ziggo Sport en Fox Sport. De NOS toont gratis de samenvattingen uit de Eredivisie.

Inkomsten betaald voetbal
De inkomsten van het betaald voetbal liggen dit jaar onder het gebruikelijke niveau. In 2018/2019 bestond de gemiddelde omzet van de Eredivisieclubs uit commercie, televisie, ticketing en overige inkomsten. Transferinkomsten zijn ook zeer belangrijk voor de omzet van een club. Echter lag de transfermarkt redelijk stil dit jaar door de coronacrisis. Onlangs werd bekend dat de KNVB een flink verlies heeft geleden over het afgelopen seizoen. Door de maatregelen liep de voetbalbond zo'n 12,5 miljoen euro aan inkomsten mis. Daardoor kwam de bond onder de streep uit op een negatief resultaat van bijna 7 miljoen euro. Dit is een groot verschil met vorig seizoen, toen nog een winst werd genoteerd van 4,3 miljoen euro. Ondanks het verlies droeg de bond samen met hoofdsponsor ING bij aan steunpakketten voor de clubs. Al in april werd een noodpakket van 11 miljoen euro samengesteld. De KNVB had al een flink bedrag gereserveerd voor projectmatige uitgaven en heeft een eigen vermogen dat voor de coronacrisis 63 miljoen euro bedroeg. De organisatie heeft dus nog het nodige vet op de botten.

Club steunen
Supporters kunnen geen tickets kopen om hun favoriete clubs te steunen, maar er zijn andere manieren om ervoor te zorgen dat SC Heerenveen zich door deze crisis slaat. Zo verkoopt de club onder andere boxen met lekkere hapjes, zodat je thuis voor de buis net zo geniet als in het stadion. Fans hebben de keuze uit een borrelbox, familiebox, kinderbox of koffie- en theebox. Daarnaast biedt de club meer merchandise aan in de online shop, van bedrukte mondkapjes tot aan kalenders. De echt trouwe fan blijft gewoon een seizoenkaart aanschaffen. Ondanks het verlies dit boekjaar zal ook de KNVB blijven investeren in clubs, voetballers, trainers en bestuurders, zowel in het betaald voetbal als het amateurvoetbal.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!