''Henk Veerman is gebombardeerd tot leider, maar dat is hij niet''

3
''Henk Veerman is gebombardeerd tot leider, maar dat is hij niet''

Na een uiterst succesvolle start van het seizoen staan bij SC Heerenveen de seinen al een tijdje op rood. In verdedigend opzicht doen de Friezen het nog redelijk, maar in aanvallend opzicht is het al weken abominabel met slechts negen goals in de laatste elf duels.

Het is dan ook logisch dat er gekeken wordt naar het spel van de aanvallers, met aanvoerder Henk Veerman voorop. "In het begin van dit seizoen zei Roelof (de Vries, red.) dat Henk Veerman een leider van dit elftal is. Maar Veerman is geen leider", stelt sportverslaggever Arjen de Boer in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Hij is gebombardeerd tot leider, maar dat is hij niet."

"Het is gewoon een spits die van nature egoïstisch is, maar niet een jongen die de ploeg op sleeptouw neemt. Veerman, de topscorer van de club, sjokt in de spits met de ziel onder de arm", vervolgt De Boer, die bijval krijgt van collega Roelof de Vries. "Veerman is moe en dat zegt hij ook: 'Ik speel zeven wedstrijden in drie weken. Het is teveel.' Dat zie je ook aan de rest van het team."

"Het is ook niet zo dat je Veerman er eens een wedstrijd naast zet of dat je hem eerder naar de kant haalt. Want Rein Smit vinden ze blijkbaar nog niet genoeg en een andere optie om met Siem de Jong te spelen, doen ze ook nog niet", aldus De Vries. "Maar dat kun je ook bijna over iedere positie zeggen."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 26 Jan 2021 om 15:44
    Eigenlijk zou je dan denken zet hem er gewoon eens naast en laat hem invallen. Het ding is alleen dat hij aanvallend misschien tegenvalt momenteel, maar verdedigend nog steeds belangrijk is. Ik denk dat Veerman meer dan de helft van alle hoekschoppen wegkopt vanaf de eerste paal.
  • 26 Jan 2021 om 15:24
    Moe zijn kun je op vele manieren zijn en door verschillende oorzaken. Er zijn mensen die niet van de bank af komen maar heel moe zijn. Het is ook een gemoedstoestand. Voel je je energiek, heb je zin in het leven of is alles te veel, wil het allemaal niet. Een voetballer of team in vorm voelt zelden vermoeidheid, ook al lopen ze de zoden uit het veld.
  • 26 Jan 2021 om 15:10
    Hoe kan die moe zijn als hij zo weinig doet...
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›