Dubbelrol' voor Jansen: ''Dat gaat op termijn schuren''

SC Heerenveen heeft inmiddels alweer elf competitieduels op rij niet meer weten te winnen. De grote vraag die al tijden boven de club hangt: hoe is de ploeg van trainer Johnny Jansen zo weggezakt en kan de weg omhoog weer gevonden worden?

Logischerwijs wordt er de afgelopen tijd kritisch gekeken naar het optreden van Jansen. "Ik sprak Jansen na afloop en die was erg aangeslagen. Je ziet hem ook echt wel lijden in deze periode", vertelt clubwatcher Sander de Vries bij KOKO Radio. "Het is natuurlijk ook zijn club. Hij komt nu ook zwaar onder druk onder te staan als je gewoon elf wedstrijden op rij niet meer wint."

Desondanks lijkt de positie van de 45-jarige trainer eigenlijk niet ter discussie te staan. De Vries: "Het probleem is dat Heerenveen veel jonge spelers heeft die opgevoed moeten worden in het betaalde voetbal. Dat vraagt om een benadering van trainers die continu energie leveren, fanatiek zijn en elkaar scherp houden. Maar ook dat wanneer een jongen wordt afgebrand op de training, dat je na de tijd een arm over de schouder legt zoals ze dat dan zeggen."

"Wat ik heb begrepen is dat Johnny Jansen nu degene is die continu de spelers op de huid moet zitten en ik zie dat ook als ik trainingen bekijk. Maar tegelijkertijd moet hij voor de verbinding zorgen binnen die spelersgroep onderling en ook ten opzichte van de technische staf. Dat gaat op termijn schuren", verduidelijkt de journalist van de Leeuwarder Courant.

"Johnny moet teveel gedaantes in één persoon zijn. Spelers denken ook op het moment dat hij ze weer op scherp zet: 'Daar heb je hem weer.' Dat is wel een probleem op dit moment", besluit De Vries.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand