VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen verliest in extremis van Heracles

Het is SC Heerenveen vandaag niet gelukt om te winnen van Heracles Almelo. De ploeg uit de Twentse stad wist dankzij een late treffer de drie punten in Twente te houden.

Beide ploegen kwamen maar matig uit de startblokken. Toch tekende Heracles via Van Der Water bijna voor de 1-0, hij schoot echter wild over. De eerste twintig minuten leverden verder weinig goede televisie op. De eerst helft ging over en weer, waar beide ploegen soms wat kleine kansen kregen.

De tweede helft zorgde niet voor heel veel meer vermaak. Beide ploegen wisten ook nu weer bar weinig te creëren en kwamen niet verder dan kleine kansen. Eigenlijk uit het niets scoorde Delano Burgzorg vlak voor blessuretijd de openingstreffer en daarmee ook gelijk de enige treffer van de wedstrijd. SC Heerenveen wist vervolgens amper iets te forceren en druipt dus zonder punten af.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Woudenberg (79' Kaib), Bochniewicz, Dresevic, Floranus; Halilovic (66' Hajal), J. Veerman, De Jong (32' Kongolo); Van Bergen, H. Veerman, Nygren (79' Van der Heide).