''Als je die counters wilt bestrijden, moet je goed druk zetten''

4
''Als je die counters wilt bestrijden, moet je goed druk zetten''

SC Heerenveen en FC Emmen zijn op dit moment de minst presterende ploegen in de Eredivisie. De Friezen wonnen al tien wedstrijden op rij niet meer, terwijl FC Emmen het gehele seizoen nog niet wist te winnen in de competitie. Woensdag staan de twee clubs tegenover elkaar in de KNVB Beker.

"Ze zijn weer teruggegaan naar de basis en maken via de omschakeling gebruik van Henk Veerman en Mitchell van Bergen, omdat ze op dit moment aan de bal wat minder zijn. Als je die counters wilt bestrijden, moet je goed druk zetten en zorgen dat je heel weinig ruimte achter je verdediging hebt. In die situaties moeten we achterin telkens voor een overtal zorgen", zo zegt Lukkien in Dagblad van het Noorden.

Lukkien beseft dat FC Emmen op dit moment 'favoriet' is om te degraderen. "Als je honderd mensen vraagt wie er gaat degraderen, antwoorden er minimaal 99: FC Emmen. Wat je hebt te verliezen is natuurlijk een plek in de eredivisie, maar wat dat betreft is het verwachtingspatroon bij mensen volledig weg."

"Ik hoop dat ik dat gevoel inmiddels ook op mijn ploeg heb weten over te brengen. Gewoon lekker gaan voetballen. Het ergste wat er kan gebeuren is dat je eruit vliegt. Maar áls dat gebeurt, laten we het dan op onze manier doen", besluit hij.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 20 Jan 2021 om 14:12
  Kaib mocht afgelopen weekend al spelen.
 • 20 Jan 2021 om 14:02
  Mag Kaib al spelen?
 • 20 Jan 2021 om 13:56
  alle ballen snel op je buitenspelers en volle druk op J. Veerman. Dat is alles.
  Veerman zal dan weer met lange ballen gaan strooien en die backs van ons maken sowieso 2 a 3 cruciale fouten. Zo simpel als het maar kan.
 • 20 Jan 2021 om 13:51
  Als je onze speelwijze wilt bestrijden hoef je ons alleen de bal maar te geven
Saturday 13 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›