''Als je verliest in Emmen, kan de vlam zomaar weer in de pan slaan''

0
''Als je verliest in Emmen, kan de vlam zomaar weer in de pan slaan''

Waar bij FC Emmen alles lijkt gericht op lijfsbehoud, is voor SC Heerenveen het bekertreffen een perfecte manier om nog wat van het seizoen te maken. Mochten de Friezen weten te winnen op De Oude Meerdijk, wacht volgende maand alweer de kwartfinale.

"Het wordt natuurlijk een hele belangrijke wedstrijd voor de club", legt clubwatcher Sander de Vries uit in Het Ballenhok. "Ik merkte zondag toch ook een gevoel van opluchting, dat er in ieder geval een punt was gehaald tegen VVV, hoe gek dat ook klinkt. Maar als je verliest van FC Emmen, kan de vlam zomaar weer in de pan slaan."

William Pomp van het Dagblad van Het Noorden kijkt er op dezelfde manier naar: "Je kunt als Heerenveen zijnde zo een seizoen als tiende of twaalfde eindigen, maar als je de bekerfinale haalt maakt dat alles goed in zo'n jaar. Dus Heerenveen staat in die wedstrijd er heel anders in dan Emmen, waar het grote belang bij lijfsbehoud ligt. De beker is bijvangst."

Dat Emmen in feite niets te verliezen heeft tegen Heerenveen, kan ook bevrijdend werken. "Dat kan wel, al zover gedaald dat 'frank en vrij voetballen' niet heel snel tussen de oren zitten. Er liggen kansen tegen Heerenveen, maar de prioriteiten liggen ergens anders", aldus Pomp, die denkt dat er wel een stuntje in zit en dat de Drenthenaren in de tweede helft van de verlening gaan toeslaan.

De Vries is juist positiever over de kansen van de ploeg van Johnny Jansen en voorspelt een 0-2. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide ploegen in een 4-0 overwinning voor de Friezen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 13 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›