''FC Emmen kan wel voetballen, alleen kunnen ze niet verdedigen''

1
''FC Emmen kan wel voetballen, alleen kunnen ze niet verdedigen''

SC Heerenveen staat woensdagmiddag om 16:30 uur tegenover FC Emmen in de achtste finale van de KNVB Beker. Het is een directe ontmoeting tussen twee clubs die in de Eredivisie respectievelijk tien en zestien duels op rij niet meer weten te winnen.

Journalist Reon Boeringa, die voor Voetbal International beide clubs volgt, verwacht op De Oude Meerdijk een interessant duel. "Ik vond bij Heerenveen dat na de wedstrijd tegen VVV (1-1) het sentiment heel mild en positief was. Als ik Johnny Jansen was, zou ik me heel wat zorgen maken dat je tegen VVV pas in de allerlaatste minuten een nederlaag voorkomen heeft", begint Boeringa bij KOKO Radio.

"Tegen RKC kom je ook goed weg omdat Erwin Mulder in de laatste minuut nog een bal op de paal tikt. Het was eigenlijk niet zo gek geweest als je alle wedstrijden na de winterstop verloren had", stelt Boeringa, die ziet dat ze desondanks bij Heerenveen redelijk positief gestemd zijn. Bij tegenstander FC Emmen is het vertrouwen inmiddels onder het vriespunt gedaald.

"Bij Emmen zijn ze dat stadium gekomen van: wij hebben niets meer te verliezen en alles wat nog te pakken valt is mooi meegenomen. Ze zijn natuurlijk in Drenthe de tweede seizoenshelft heel slecht begonnen. Maar tegen Vitesse hadden ze bij rust ook op 2-2 moeten staan, want ze kunnen wel voetballen. Alleen kunnen ze niet verdedigen en bij Heerenveen is dat weer omgekeerd."

"Het zijn twee ploegen die met andere problemen kampen", besluit Boeringa. Vandaag komen de eerste clubs al in actie in de KNVB Beker met onder meer Vitesse - ADO Den Haag en FC Volendam - PSV.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Jan 2021 om 10:41
    Wij zijn de ideale tegenstander voor clubs in vormcrisis... helaas voor ons vinden ze dan ineens de vorm terug
Friday 26 February 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›