''Als de rest van het elftal ook aansluit, komt het helemaal goed''

1
''Als de rest van het elftal ook aansluit, komt het helemaal goed''

Nu SC Heerenveen alweer acht wedstrijden op rij niet gewonnen heeft, wordt er stiekem toch redelijk wat verwacht van nieuwkomer Siem de Jong. De 31-jarige middenvelder voegt niet alleen diepgang en ervaring toe aan het middenveld, hij moet ook spits Henk Veerman gaan ondersteunen.

Voormalig SC Heerenveen-speler Joey van den Berg is positief gestemd over de komst van De Jong. "Je ziet aan alles dat hij gevoel voor positie heeft en gevoel voor diepgang. Ik weet niet hoeveel we nu al van hem moeten vewachten, maar het is wel hoopvol", vertelt de oud-prof bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

"Ik hoop dat die jongen echt ook gewoon eens een keer lekker veel wedstrijden kan gaan voetballen en dat hij weer in de kwaliteit komt zoals we hem kennen. Maar dat is alweer een tijdje geleden, hè? Dus dat is nog even afwachten, maar ik hoop wel dat hij dat kan gaan brengen. Dat zou mooi zijn voor Heerenveen", vervolgt Van den Berg, die veel verwacht van de samenwerking met Henk Veerman.

De eerste indrukken qua samenspel van het duo waren ondanks de 1-3 nederlaag redelijk, volgens Van den Berg. "Ik zag wel een paar dingen, bijvoorbeeld in het vasthouden van de bal en eromheen bewegen. Dat zag er wel goed uit. Als de rest van het elftal dan ook een beetje aansluit, komt het helemaal goed."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Jan 2021 om 22:12
    Belangrijk punt Noemde dit zondag ook al. De enorme onderlinge afstanden. Wij hinken op twee gedachten. De voorste 4/5 willen drukken en vooruit, maar achterin durven ze niet. Gevolg is dat je overal te laat bent, geen tweede ballen pakt en je tegenstander vrij spel heeft. Vond sowieso dat Joey's analyses heel erg raak waren. Zowel over ons middenveld, onze vleugels als over onze backs.
zaterdag 23 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›