''Waarom zou Heerenveen nu opeens met 3-1 van RKC gaan winnen?''

8
''Waarom zou Heerenveen nu opeens met 3-1 van RKC gaan winnen?''

SC Heerenveen hoopt zichzelf donderdag tegen RKC Waalwijk te revancheren van de nederlaag tegen Fortuna Sittard. Sander de Vries van de Leeuwarder Courant verwacht echter dat de ploeg het ook tegen de Waalwijkers lastig gaat krijgen.

"RKC speelt dit seizoen ook leuk voetbal. Waarom zou Heerenveen opeens met 3-1 van RKC gaan winnen? Ik vul op dit moment nergens een 1’tje in op Heerenveen", steekt De Vries van wal bij KOKO Radio, de podcast van de Leeuwarder Courant. De laatste keer dat de Friezen als winnaar van het veld stapten is inmiddels alweer acht wedstrijden geleden, op 1 november tegen Sparta (1-4).

"Ze moeten gewoon heel erg blij zijn dat ze die twintig punten al hebben. Je ziet ook aan bijvoorbeeld Willem II hoe het ook kan gaan. Voor je het weet sta je zestiende of zeventiende", vervolgt De Vries, die SC Heerenveen in de eerste zeven duels maar liefst zestien punten zag pakken. De laatste acht wedstrijden daarentegen maar vier. 

De Vries zou als hij Jansen was, teruggaan naar de basis aan het begin van dit seizoen. "Ze kunnen alleen punten pakken als ze gaan hangen en gaan counter. Ga maar gewoon die bus parkeren voor het eigen strafschopgebied. Het is armoedig, maar het is de realiteit. Dat is de enige manier om nu tot resultaten te komen", stelt De Vries tot besluit.

8 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Jan 2021 om 20:46
  Resultaat is wat telt
 • 13 Jan 2021 om 15:45
  • Quote van 13 Jan 2021 om 12:45
   Handjes dichtknijpen met een gelijkspel waar we natuurlijk uit achterstand op uitkomen
  Dat is een scenario
 • 13 Jan 2021 om 12:45
  • Quote van 13 Jan 2021 om 11:20
   Waarom zou het niet kunnen? Voetballen kunnen we echt wel. Als het echt draait zo als het zou moeten kan je zo met 5-0 winnen. Maarja, er gaat niks zoals het zou moeten op het moment.
  Handjes dichtknijpen met een gelijkspel waar we natuurlijk uit achterstand op uitkomen
 • 13 Jan 2021 om 11:33
  Je ziet dat clubs als Fortuna, Heracles en Sparta die nieuwe energie hebben gevonden en/of zich hebben versterkt, de weg omhoog in slaan. ADO, VVV en RKC zitten ook op dat spoor met nog iets minder punten. Enige dissonanten blijven Willem ll en Emmen. Utrecht moet toch ook een keer van die gelijke speken verslaving af komen. Als wij aan blijven modderen, sta je in februari gewoon 13e met de hongerige wolven VVV, RKC en ADO aan onze staart. De nieuwe jongens geven hoop maar we zijn er nog lang niet voor dit seizoen.
 • 13 Jan 2021 om 11:20
  Waarom zou het niet kunnen? Voetballen kunnen we echt wel. Als het echt draait zo als het zou moeten kan je zo met 5-0 winnen. Maarja, er gaat niks zoals het zou moeten op het moment.
 • 13 Jan 2021 om 10:26
  Het zou ook wel weer typisch zijn als ze nu ineens weer (al dan niet makkelijk) winnen uit het niets. Bij Heerenveen zit er vaak geen logica in de afgelopen seizoenen. Het kan elke wedstrijd weer anders gaan, of niet. Dat is ook voetbal. Overigens staat Willem 2 al zo'n beetje het hele seizoen zo laag volgens mij. Waar wij nog wel een sterk begin hadden
 • 13 Jan 2021 om 09:23
  Ik zie ons van RKC niet winnen al proberen die zelf ook te voetballen waardoor het makkelijker wordt dan tegen ploegen als VVV. We zijn echter zo instabiel de laatste maanden, krijgen de goals makkelijk tegen en scoren zelf moeilijk. RKC is gewoon beter momenteel. Een puntje zou mooi zijn om na drie kansloze nederlagen weer een beetje perspectief te krijgen.
 • 13 Jan 2021 om 09:02
  Sparta uit was 1-4
zaterdag 23 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›