'Bochniewicz lijkt voorbestemd voor een grote Europese competitie''

SC Heerenveen kent een prima eerste seizoenshelft met de achtste plek in de Eredivisie. Het succes wordt vaak gespiegeld aan Henk en Joey Veerman.

"Henk is topscorer met negen goals al kan hij het vizier nog wel wat scherper stellen, want de Volendammer is koploper in de Eredivisie als het gaat om schoten naast en over", schrijven Robin Jongmans en Jeroen Kapteijns in De Telegraaf. "Ondanks dat is de spits als afmaker en aanspeelpunt van het allergrootste belang."

"En dat geldt ook voor de absolute parel en uiteindelijke cashcow op de 'zes'-positie: Joey Veerman", aldus de twee journalisten, die zien dat SC Heerenveen meer is dan de 'Veermannetjes'. "Met Erwin Mulder staat er een keeper die ongeveer net zo solide is als het vernieuwde centrale verdedigingsduo Jan Paul van Hecke en Pawel Bochniewicz."

Vooral laatstgenoemde maakt indruk. "De hoogstwaarschijnlijk Pools EK-ganger komende zomer, lijkt voorbestemd voor een grote Europese competitie. Met het drietal achterin staat het geraamte bij SC Heerenveen", aldus Jongmans en Kapteijns, die daarmee de belangrijkste spelers hebben uitgelicht.

"Het bouwwerk van Johnny Jansen is wel kwetsbaar gezien de specifieke kwaliteiten van enkele cruciale spelers", menen zij. "Het is voor de SC Heerenveen-trainer te hopen dat het geraamte van vijf, dat nagenoeg alles speelde (Mulder, Bochniewicz, Van Hecke en beide Veermannen), intact blijft. Valt één schakel voor langere tijd weg, dan lijkt deze bijna onvervangbaar."

Analyse: smullen van subtoppers Twente, Groningen en Heerenveen in Eredivisie. Bij Heerenveen is met doelman Ariel Harush (ex-Sparta) de gewenste reservekeeper alvast binnen van beoogde versterkingen. Tekent na keuring tot einde seizoen ????????
https://t.co/qFWyu2K16Q

— Robin Jongmans (@RJongmans) January 6, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand