De Vries: ''Over die laatste twee duels maak ik me echt wel zorgen''

0
De Vries: ''Over die laatste twee duels maak ik me echt wel zorgen''

Na een moeizaam slot wat betreft 2020, wacht SC Heerenveen in januari een pittige maand met maar liefst zes duels op een rij. Op papier zouden de Friezen punten kunnen pakken maar de vorm was de laatste twee duels ver te zoeken.

"Tegen Heracles en Feyenoord was het echt een dip en echt slecht", begint sportverslaggever Roelof de Vries in de Sportcast van Omrop Fryslân. "In de wedstrijden daarvoor hebben ze vier keer gelijkgspeeld. Tegen ADO en RKC was het niet goed, maar dat was niet heel slecht. Daarna hadden ze van PSV moeten winnen, maar geven ze het uiteindelijk nog uit handen."

"Dat kan nog gebeuren, maar over die laatste twee wedstrijden maak ik me wel echt zorgen. Dat niveau is zo ontzettend gekelderd, daar zat bijna helemaal niets in", vervolgt De Vries, die hoopt dat de ploeg van Johnny Jansen zich kan herpakken in 2021. Achtereenvolgens wachten Fortuna Sittard, RKC, VVV, Emmen (beker), Heracles, Feyenoord en Twente.

De laatste weken gaat het tegen de mindere ploegen echter ook niet zoals gewenst, want de Friezen hebben veel moeite om het spel te maken. "Nee, absoluut niet. Dus dat is wel even afwachten. Als ze bij de eerste acht zouden eindigen, zou dat fantastisch zijn. Qua scorebordjournalistiek staan ze er fantastisch voor qua punten."

"Sparta komt nu dichterbij, maar hoe lang houden die dat vol?", besluit De Vries, die wel vermoedt dat FC Utrecht de Friezen kunnen gaan inhalen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›