''Zijn goal is belangrijk, maar vond Floranus verreweg de zwakste''

0
''Zijn goal is belangrijk, maar vond Floranus verreweg de zwakste''

Sherel Floranus vertolkte afgelopen weekend een belangrijke rol voor SC Heerenveen door de 1-1 tegen Vitesse voor zijn rekening te nemen. De rechtsback speelde voor de rest echter een slechte wedstrijd, meent clubwatcher Roelof de Vries.

"Ze zeiden dat hij symbool stond voor de wederopstanding van Heerenveen", begint De Vries bij de Sportcast van Omrop Fryslân. De sportverslaggever is het daar duidelijk niet mee eens. "Nee, ik vond hem eigenlijk de tweede helft helemaal niet zo goed. Hij scoort en dat is mooi en belangrijk, maar als je zag hoeveel balverlies hij had in de tweede helft..."

Uit de statistieken blijkt dat Floranus over de hele wedstrijd flink wat balverlies heeft geleden. Slechts 69% van zijn passes kwam bij een ploeggenoot. Alleen Erwin Mulder (50%) en Henk Veerman (47%) deden dat nog slechter. "Ik vond hem verreweg de zwakste op het veld, al was Henk Veerman ook heel slecht", vervolgt De Vries.

"Als je dan ook nog eens hoort dat hij op dit moment zijn contract niet wil verlengen... Dan denk ik: 'Nou, Sherel, volgens mij heb je niet een goed zelfbeeld. Ik zou maar snel bijtekenen als ik jou was.' Want hij laat het het hele seizoen al niet zien", besluit De Vries, die niet voor het eerst kritisch is op Floranus.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›