VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen koestert punt tegen Vitesse

SC Heerenveen speelde zondagmiddag de lastige uitwedstrijd op bezoek bij nummer twee Vitesse. De Friezen speelden geen fantastische wedstrijd, maar trokken in de tweede helft toch een terecht punt over de streep: 1-1.

Het eerste kwartier van de wedstrijd verliep wat traag, waarbij beide ploegen geen grote kansen kregen. Na wat kleine speldenprikjes van Oussama Tannane opent Vitesse echter in de 39ste minuut de score. Darfalou is hierbij de doelpuntenmaker.

In de tweede helft heeft Heerenveen beduidend meer aanvallende intenties. Dat rond vrij snel uit in een doelpunt dat op naam komt van Floranus. Pasveer weet nog twee keer te redden op inzetten van diezelfde Floranus en Nygren, maar een derde schot bleek hem te machtig.

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor SC Heerenveen een punt mee naar huis neemt.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Batista Meier (46' Hajal), J. Veerman; Nygren, H. Veerman, Van Bergen.