SC Heerenveen angstgegner voor PSV: ''Mystiek van het voetbal''

6
SC Heerenveen angstgegner voor PSV: ''Mystiek van het voetbal''

Nadat PSV op donderdag in Spanje in de Europa League opneemt tegen Granada, reizen de Brabanders zondag af naar Friesland. Bij PSV zullen ze niet uitkijken naar het duel in het Abe Lenstra Stadion, want al zeven jaar op rij weet de titelkandidaat er niet meer te winnen.

"Ze reizen zondag naar Friesland voor het jaarlijkse puntverlies in Heerenveen, kun je bijna zeggen", vertelt sportjournalist Rik Elfrink lachend bij KOKO Radio, de podcast van FeanOnline. "Ik was ongeveer min vier toen PSV daar voor het laatste won," lacht Elfrink. "Nee, dat is niet zo. Ze hebben in de beker nog een keer gewonnen (1-3 in 2012) en met 1-5 in 2011."

"Maar om de één of andere reden is het zo dat ze het ongelofelijk moeilijk hebben in het Abe Lenstra Stadion", vervolgt de journalist van het Eindhovens Dagblad. "Hoe dat komt? Dat is toch de mystiek van het voetbal. Bij andere subtoppers wint PSV vaak wel heel makkelijk. Vitesse hebben ze dit jaar van verloren maar winnen ze meestal wel. Heerenveen ligt PSV gewoon niet."

De afgelopen zeven edities won SC Heerenveen viermaal van PSV en drie keer werd het een gelijkspel. De grootste Friese overwinning dateert van 5 april 2014, toen Bilal Basacikoglu, Rajiv van La Parra en Alfred Finnbogason voor een 3-0 zege zorgden.

6 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 2 Dec 2020 om 15:27
  Mijn voorspelling is 2-0 voor psv
 • 2 Dec 2020 om 13:03
  • Quote van 2 Dec 2020 om 10:48
   Mouwtjes opstropen en gasgeven, dat is wat je zondag moet doen.
  Nou, daar vraag je heel wat van dit team. Als er nou iets ontbroken heeft in de laatste wedstrijden was de echte wil om te winnen. Vrees het ergste.
 • 2 Dec 2020 om 10:48
  Mouwtjes opstropen en gasgeven, dat is wat je zondag moet doen.
 • 2 Dec 2020 om 10:37
  PSV gaat nu gewoon winnen, heb geen enkel gevoel deze keer dat er een punt gehaald kan worden laat staan een overwinning.
 • 2 Dec 2020 om 09:57
  Met een beetje geluk stelt die weer een veredeld B elftal op die Schmidt, vanwege het overvolle schema van PSV. Hopen dat Johnny het goed voor elkaar heeft en kop ervoor en gaan. Op de counter moet je hier wel gevaarlijk kunnen worden. Hopen op een goede uitslag
 • 2 Dec 2020 om 08:22
  Nu geen publiek, zwak SC Heerenveen dus overwinning voor PSV tenzij er echt gestreden gaat worden. PSV had zondag ook de arbitrage mee.