Nieuw statement KNVB: ''Januari is een hele belangrijke maand''

0
Nieuw statement KNVB: ''Januari is een hele belangrijke maand''

Het profvoetbal in Nederland gaat al een tijd lang zonder publiek. De KNVB ziet dat veel clubs het financieel moeilijk hebben en dringt daarom opnieuw aan op publiek bij de duels in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Zaterdagochtend kwam er dan ook opnieuw een statement vanuit de bond.

''Voetballen zonder publiek kost het betaald voetbal honderden miljoenen euro's. Trouwe stadionbezoekers en sponsors hebben het leed voor deze bedrijfstak tot nu toe voor een groot deel verzacht, maar ook in deze sector is snel perspectief nodig om straks uit de coronacrisis te kunnen komen'', zo begint het statement van de KNVB.

''Zonder stadionbezoeken valt bij de clubs abrupt zo'n zestig procent van de omzet weg. Het inkomstenverlies voor de clubs is tot nu toe lager uitgevallen dan die maximale raming dankzij vooral de loyaliteit van de sponsoren en de stadionbezoekers. Dat is echter geen vangnet of garantie dat de clubs niet in de financiële gevarenzone komen", zo laat KNVB-directeur Eric Gudde weten.

Gudde doet namens de KNVB dan ook een oproep om zo snel mogelijk weer met supporters te gaan spelen. "Januari is voor ons een hele belangrijke maand. We hopen dan echt weer beperkt aantallen toeschouwers te mogen toelaten, want als dit nog veel langer gaat duren, dan zal vroeg of laat de schade voor clubs alsnog te hoog oplopen. Niemand schiet er iets mee op als deze clubs omvallen en in Den Haag hun hand moeten ophouden.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›