'Veelzeggend dat Jansen desondanks maar twee keer wisselde''

Het duel tussen SC Heerenveen en AZ maakte zondag duidelijk dat de Friezen kwalitatief nog tekort komen om aan te haken bij de (sub)top. Gezien het budget van de club is dat ook geen schande, al werd ook opnieuw duidelijk dat de opties op de bank erg 'broos' zijn.

Clubwatcher Reon Boeringa zag dat AZ zondag in aanloop naar het duel duidelijk extra aandacht aan Joey Veerman had besteed. "AZ zat vanaf minuut één kort op Joey Veerman. Vooral Dani de Wit maakte het de regisseur van Heerenveen lastig, door hem continu voor zijn voeten te lopen", schrijft Boeringa voor Voetbal International. Kenmerkend was dat Veerman in het duel maar 56 balcontacten had.

De spelverdeler kreeg amper ruimte om lange ballen te spelen en als hij dat al deed, zat de verdediging van AZ er bovenop bij Henk Veerman, Benjamin Nygren en Mitchell van Bergen. Boeringa: "Het duel leerde dat Heerenveen in de problemen komt wanneer een tegenstander erin slaagt de aanvoer van Joey Veerman naar de voorhoede te stoppen."

Het antwoord van trainer Johnny Jansen was om Ibrahim Dresevic te brengen als defensieve middenvelder en Veerman naar voren te schuiven. "Maar ook deze opportunistische strijdwijze sloeg niet aan", aldus Boeringa, die zag dat Jansen verder ook weinig alternatieven op de bank had. "Dat Johnny Jansen desondanks slechts twee keer wisselde, is veelzeggend."

"De club staat bloot aan een risico waarvan je je moet afvragen of dit in corona-tijd verantwoord is. Gebeurt er wat met Erwin Mulder, dan moet de zeventienjarige Jaimy Kroesen aan de bak
AZ-coach Arne Slot had met Boadu, Letschert, Druijff, Evjen, Leeuwin en Aboukhlal een half elftal aan meer dan volwaardige Eredivisie-spelers achter de hand."

Verliezen van een kwalitatief betere ploeg is geen schande, maar AZ toonde SC Heerenveen op zijn kwetsbaarst.https://t.co/nb97Mx1Di9

— Reon Boeringa (@reonboeringa) November 9, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand