UEFA vraagt om herziening handsregel: ''Niet goed voor voetbal''

2
UEFA vraagt om herziening handsregel: ''Niet goed voor voetbal''

De UEFA wil dat de wereldvoetbalbond FIFA zo snel mogelijk de regels rondom hands gaat aanpassen. Volgens UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin zorgen de regels voor steeds meer frustratie, zoals SC Heerenveen dit seizoen ook al meerdere malen meemaakte.

In april werden de regels door de internationale spelregelcommisssie IFAB zo aangepast dat in verdedigend opzicht het al hands is als de speler zijn armen niet langs zijn lichaam houdt. In de praktijk betekent dit dat ook onbewuste handsballen of die van dichtbij werden aangeschoten direct een penalty opleveren.

Recent was er bij SC Heerenveen onder meer discussie over een handsbal van Sherel Floranus tegen Ajax die na ingrijpen van de VAR een penalty opleverde. Twee weken terug kreeg Lucas Woudenberg per ongeluk van dichtbij de bal tegen zijn onderarm, dat volgens de regels ook een strafschop had moeten zijn.

Ceferin kreeg van veel clubs klachten en hij hoopt nu de FIFA te overtuigen terug te gaan naar de oude situatie. "Het is niet goed voor het voetbal dat bewegingen die niet te voorkomen zijn nu bestraft worden met een strafschop."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 6 Nov 2020 om 09:22
  • Quote van 6 Nov 2020 om 08:46
   Uefa pas dan de regels zelf aan. Als de fifa zo halstarrig blijft.
  De FIFA is een van de organisaties die mee beslist over de wijziging van de spelregels van het voetbal. Spelregels kunnen alleen door de International Football Association Board worden gewijzigd. Deze organisatie bestaat uit de FIFA (vier stemmen, één mond) en de voetbalbonden van Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales met elk één stem. Voor een spelregelwijziging zijn ten minste 6 stemmen nodig. Hierdoor kunnen wijzigingen alleen worden doorgevoerd met instemming van de FIFA.
 • 6 Nov 2020 om 08:46
  Uefa pas dan de regels zelf aan. Als de fifa zo halstarrig blijft.
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›