VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen wint moeiteloos van TOP Oss

SC Heerenveen heeft dinsdagavond ten koste van TOP Oss de volgende ronde van de KNVB Beker bereikt. In het eigen (lege) Abe Lenstra Stadion waren de Friezen eigenlijk al na één helft klaar met de Brabanders en stond de eindstand van 3-1 al op het scorebord.

In het 'spookduel' (het duel was niet live te volgen via FOX Sports) kwam SC Heerenveen in de elfde minuut op voorsprong via Joey Veerman. Een voorzet vanaf rechts bereikte de Volendammer, die met een geplaatst schot in de verre hoek de score opende.

Na de openingstreffer werd SC Heerenveen wat slordiger en gaf het enkele kansen weg, waarvan er eentje werd benut door oud-jeugdspeler Joshua Sanches. Hij pikte een opnieuw ingebrachte bal op en tikte hem via de paal binnen achter doelman Erwin Mulder.

De Brabanders keken echter een paar minuten later weer tegen een achterstand aan. Opnieuw Joey Veerman speelde enkele tegenstanders uit en stelde Benjamin Nygren in staat om de bal in een leeg doel te schuiven. Vlak voor rust bepaalde Rodney Kongolo met een kopbal de ruststand op 3-1.

Na rust golfde het spel heen en weer en waren er kansen voor beide clubs. Mitchell van Bergen was vlak voor tijd met een kiezelhard schot op de paal nog het dichtste bij een treffer.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Akujobi (82' Floranus), Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg; Veerman, Kongolo, Dewaele (77' Hajal); Nygren (77' Llanez), Veerman, Van Bergen.