''Hij heeft nog wel wat jaartjes tegoed om zijn stempel te drukken''

0
''Hij heeft nog wel wat jaartjes tegoed om zijn stempel te drukken''

Na het vertrek van Chidera Ejuke naar CSKA Moskou leek SC Heerenveen een directe opvolger voor de Nigeriaan te gaan halen. Aan het begin van het nieuwe seizoen tegen Willem II stond het toptalent Arjen van der Heide (18) echter 'gewoon' in de basis.

Met twee assists in vier duels begon de Fries ook goed, maar door een enkelblessure moest hij het duel met Ajax laten lopen. Clubwatcher Sander de Vries vindt het knap hoe Van der Heide zich tot nu toe heeft gemanifesteerd. "Hoe goed ik hem vind? Ik vind dat hij dit seizoen vooral verdedigend vanuit zijn taak erg goed voetbalt", begint De Vries bij KOKO Radio, de podcast van de Leeuwarder Courant.

"Aanvallend komt hij op bepaalde punten nog wat tekort, alleen moet ik er direct bij zeggen dat hij nog maar achttien jaar is, hè? Als je bijvoorbeeld kijkt naar een Michel Vlap, die was al bijna 21 jaar toen hij doorbrak bij Heerenveen", vervolgt De Vries. "Dus wat dat betreft heeft deze jongen nog wel wat jaartjes tegoed om echt zijn stempel te gaan drukken."

In tegenstelling tot andere talenten als Dennis Johnsen en Kik Pierie, die wél snel toegaven aan de interesse van Ajax, lijkt Van der Heide een jongen die rustig zijn tijd neemt. De Vries: "Hij heeft nog een contract tot 2023 en het is echt een groot talent. Daar gaat de club de komende jaren echt nog wel plezier aan beleven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›