Jansen eerlijk: ''Er is bij ons nog genoeg te winnen voor hem''

Joey Veerman kwam in de zomer van 2019 naar Friesland, maar stond deze zomer al voor een vertrek bij SC Heerenveen. De middenvelder begon vorig seizoen als controleur, maar later in het seizoen kwam hij steeds vaker op nummer 10 te spelen.

Na Dusan Tadic (Ajax) creëert uit open spel niemand zoveel kansen als Veerman van Heerenveen, zocht Voetbal International uit. Johnny Jansen heeft hem dit seizoen weer iets naar achteren gehaald. "Joey kan heel goed voetballen, dat kon hij ook al voordat hij naar ons toe kwam. Het afgelopen jaar heeft hij in de zaken rondom het voetballen wel flinke stappen gemaakt."

"Denk aan fysiek, maar ook aan bewustwording. Wat komt er allemaal bij kijken cm voetbalprof te zijn? Joey heeft dat allemaal heel snel opgepikt. Als je zijn statistieken van vorig seizoen vergelijkt met deze periode, dan zie je dat hij veel meer inhoud heeft en daardoor belangrijker voor het team kan zijn", zegt Jansen in gesprek met Voetbal International.

Jansen merkt dat Veerman zich gemakkelijk aanpast aan het niveau van zijn team. "Nog maar een jaar geleden speelde hij bij FC Volendam, stond hij daar boven aan de ladder. Nu is hij bij ons boven aan de ladder gekomen en dan komen er nieuwe dingen op hem af. Verwachtingen en druk bijvoorbeeld. Ook vinden wij - en dat vindt hij zelf gelukkig ook dat hij een leidersrol moet gaan pakken."

Hoewel Veerman kon vertrekken deze zomer, bleef hij in Friesland. "Er is bij ons dus nog genoeg voor hem te winnen, maar het staat natuurlijk buiten kijf dat Heerenveen voor een speler als Joey niet het plafond moet zijn. Voor nu zijn we hartstikke blij dat hij er nog is", aldus Jansen.

SC Heerenveen is prima gestart aan de competitie en Joey Veerman is een van de uitblinkers. De middenvelder gaat in op stellingen. 'Als ik weet dat er een scout op de tribune zit, of er op tv over mij wordt gesproken, dan voelt dat goed.' https://t.co/XzuN61iKjc (PRO)

— Voetbal International (@VI_nl) October 21, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand