Van de Looi: ''Hij heeft een geweldige ontwikkeling meegemaakt''

0
Van de Looi: ''Hij heeft een geweldige ontwikkeling meegemaakt''

Sven Botman is dit seizoen een vaste waarde bij Lille, de koploper van Frankrijk. Erwin van de Looi is vol lof over de boomlange centrumverdediger, die in de zomer overkwam van Ajax. 

"Ik vind het heel mooi, heel knap hoe hij zich heeft aangepast", vertelt de bondscoach van Jong Oranje in het weekblad van Voetbal International. "Vorig jaar heeft hij al een geweldige ontwikkeling meegemaakt bij SC Heerenveen. Ik vind het knap. Ik heb hem twee, drie jaar geleden samen met Perr Schuurs bij Jong Ajax regelmatig zien voetballen. Daar werd ik niet altijd even blij van", blikt Van de Looi terug. 

"Het was niet altijd even goed. Er gebeurde hun nogal eens wat in die wedstrijden", legt hij uit. "Ze waren ook allebei piepjong en vormden samen een centrum in de Eerste Divisie. Je ziet nu wel dat die competitie voor hen heel belangrijk is geweest. Sven is fysiek geweldig gegroeid. Maar ook in persoonlijkheid. Ik vond hem toen wat bleu, afwachtend. Nu staat er een kerel. Hij gaat de duels vol aan", besluit Van de Looi. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 6 december 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›