Derksen: ''Niemand bij Ajax of Heerenveen vindt dat een handsbal!''

1
Derksen: ''Niemand bij Ajax of Heerenveen vindt dat een handsbal!''

Zoals voormalig scheidsrechter Dick van Egmond in de zomer al voorspelde, is werkelijkheid geworden. Sneller dan ooit tevoren gaat de bal tegenwoordig op de stip bij een handsbal, of dit nou een bewuste actie is of niet. Voetballers en liefhebbers ergeren zich inmiddels rot.

Ook bij Veronica Inside komt de eerste penalty van Ajax tegen Heerenveen ter sprake. "In die wedstrijd tegen Ajax springt dat 'zwarte backje' van Heerenveen (Floranus, red.) op bij een voorzet en krijgt de bal op de arm. Dat is spelregeltechnisch een strafschop maar hartstikke onrechtvaardig!", begint Johan Derksen verontwaardigd. "Als de spelregels onrechtvaardig zijn, dan klopt er iets niet."

"Niemand bij Ajax (los van Dusan Tadic en Mohammed Kudus, red.) of Heerenveen vindt dat een handsbal", vervolgt Derksen, die bijval krijgt van tafelgast Jan Boskamp: "Dat is toch belachelijk, Johan?" "Dat is hands!", reageert Derksen cynisch. Ook oud-Heerenvener René van der Gijp wordt een beetje moe van alle discussies en ziet bovendien nog steeds willekeur.

"Wij zien wel vaker ballen op handjes komen en dan gebeurt er niks...!", aldus Van der Gijp. "Het is niet meer te volgen." Volgens Derksen zit er maar één ding op: "Als spelregels onrechtvaardig overkomen, moet je daar wat aan doen."

Eerder uitten ook oud-Heerenvener Geert-Arend Roorda en FOX Sports-analist Hedwiges Maduro al hun onvrede over de nieuwe handsregel, die door Roorda zelfs als 'anti-voetbal' werd bestempeld.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Oct 2020 om 12:04
    Ik heb laatst (op een van de eerdere berichten over Floranus) een voorspelling gedaan dat de wijze waarop Floranus voorzetten verdedigd (met zijn handen gespreid) ons nog veel penalties tegen gaat kosten dit seizoen.
    Ik verbaas mij er dan ook over dat dit nog tot een discussie leidt, je moet de scheidsrechter/VAR gewoon geen aanleiding geven dit soort beslissingen te nemen.
zaterdag 28 november 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›