''Bij Floranus heb je de hele tijd het idee: ben je er wel bij?''

5
''Bij Floranus heb je de hele tijd het idee: ben je er wel bij?''

Met slap ingrijpen bij de 1-0 van Dusan Tadic en een veroorzaakte penalty bij de 2-0 (hands) was Sherel Floranus afgelopen zondag toch een beetje de gebeten hond bij SC Heerenveen. Clubwatcher Sander de Vries verbaast het echter niet dat het juist Floranus overkomt.

"Floranus is toch zo'n speler waarvan je de hele tijd het idee: ben je er wel bij? Snap je wat ik bedoel? Zo nu en dan heeft hij weer een leuke serie wedstrijden", vertelt De Vries bij KOKO Radio, de podcast van de Leeuwarder Courant. Floranus werd gehaald als opvolger van Denzel Dumfries, maar heeft de afgelopen twee seizoenen nog niet volledig kunnen overtuigen.

"Een vergelijking met Dumfries gaat compleet mank. Ik weet nog goed toen Dumfries naar Heerenveen kwam en ik wat ging rondbellen bij Sparta. Iedereen zei toen: aan Dumfries gaat Heerenveen écht heel veel plezier aan beleven. Dat wordt echt een topper! Toen ik een jaar later hetzelfde deed bij Floranus zeiden ze: nou, hij was hier niet onomstreden."

"Sterker nog, hij zat de laatste fase van het seizoen bij Sparta op de bank", vervolgt De Vries. "Toen zeiden die mensen: succes ermee! Ik vind dat (die beoordelingen, red.) op zich best wel terecht als je ziet wat hij brengt. Zo af en toe denk je hij er weer bij komt, maar over de algehele linie..."

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 21 Oct 2020 om 19:31
  Tjah, en hij stond natuurlijk met zijn linker teen op de krijtlijn van het strafschopgebied. Moet niet gekker worden.
 • 21 Oct 2020 om 17:30
  • Quote van 21 Oct 2020 om 17:25
   Zou zijn contract niet verlengen, wel de eerste positie waar je moet doorselecteren.
  Tweede positie, eerst LB
 • 21 Oct 2020 om 17:25
  Zou zijn contract niet verlengen, wel de eerste positie waar je moet doorselecteren.
 • 21 Oct 2020 om 15:38
  Je zou zeggen dat juist dit te coachen valt, concentratie en scherpheid. Desnoods laat je wat aparte trainingen geven door Verbeek (nooit begrepen waarom je niet specialisten inzet die beschikbaar zijn voor een specifieke training) er bovenop zitten, psycholoog erbij wat maakt t uit. Elke verbetering is meegenomen...
 • 21 Oct 2020 om 14:55
  Dat zwartje backje aldus JD
zondag 6 december 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›