Coronabesmettingen ineens vals positief: ''Dat is natuurlijk heel bizar''

1
Coronabesmettingen ineens vals positief: ''Dat is natuurlijk heel bizar''

De selectie van SC Heerenveen werd afgelopen zaterdag ineens verrast met drie coronabesmettingen, waarvan twee bij medewerkers en een selectiespeler. Maar maandag bleek dat de drie positieve coronatesten ineens vals waren.

"Ja, dat was natuurlijk heel bizar. Als je eerst hoort dat er een paar zijn besmet, is er een soort van chaos. Wat is er precies aan de hand en is iedereen een beetje in paniek. En dan krijg je te horen dat het toch weer niet het geval is. Ik weet ook niet precies hoe, maar het is natuurlijk wel heel raar", reageert verdediger Jan Paul van Hecke bij Radio Camataru.

"Ik heb er ook geen verstand van, maar het zorgde wel voor rare omstandigheden", vervolgt Van Hecke, die de 'besmette speler' maandag na twee dagen van afwezigheid - inclusief het duel met Ajax - weer zag terugkeren in de selectie. "Dat was van: leuk dat je er weer bent!"

"We hebben er allemaal natuurlijk niet de kennis van, dus je moet er maar van uitgaan dat dat die testen kloppen. We moeten er allemaal mee omgaan met zulke dingen. Nu misten we ook een speler en dat kan de volgende keer weer zo zijn. Daar moet je mee omgaan", besluit Van Hecke nuchter.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Oct 2020 om 12:25
    Was het een storing bij het lab of een vals positieve test? Lijken me twee verschillende dingen.
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›