Verbazing over VAR-moment: ''Hij moet er dik drie minuten naar kijken!''

3
Verbazing over VAR-moment: ''Hij moet er dik drie minuten naar kijken!''

De nieuwe handsregel zorgt voor flink wat opschudding in de voetbalwereld. Hands is tegenwoordig hands, behalve als de armen langs het lichaam worden gehouden. Zo leverde zondag een relatief onschuldige handsbal van Sherel Floranus plots een penalty op voor Ajax.

Ook bij FOX Sports begrijpen ze niet waarom een dergelijke handsbal tegenwoordig direct een strafschop betekent. "Weet je wat het is, als er een corner was gegeven dan zou niemand daar over protesteren. Volgens mij protesteert ook maar één iemand en dat is Traoré. De rest dacht dat het een corner was", begint analist Hedwiges Maduro in de rust van het duel.

Presentator Pascal Kamperman zag wel een 'onnatuurlijke' beweging bij Floranus, maar dat had geen invloed op het penaltymoment: "Zijn rechterhand gaat wel omhoog, maar daar krijgt hij hem niet." Maduro: "De VAR vindt dit een duidelijke penalty." Kamperman: "Maar hij heeft er dik drie minuten naar moeten kijken om te zien of het wel of niet zo was."

"Dat is dan dus de reden waarom ik denk dat de VAR dan niet moet ingrijpen", vervolgt Maduro. "Als het duidelijk is, oké... Dan moet je fluiten, maar nu heb je heel veel gevallen waarvan je denkt: is het wel zo? Er is zoveel twijfel, het duurt zo lang. Dan denk je: laat gewoon doorgaan. Maar de VAR vindt dit hands en dat zijn ook de regels: hands is nu in één keer hands. Als dat zo is, moeten we daar helaas naar luisteren."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Oct 2020 om 21:30
    De VAR zit daar en het lijkt erop alsof ze vinden dat ze gefaald hebben als ze een wedstrijd geen ingreep hebben gedaan... dit is natuurlijk geen handsbal.
  • 20 Oct 2020 om 13:42
    Eens. Doe het dan net als die buitenspeltechnologie, als het niet duidelijk is dan laat je het gewoon doorgaan zoals de scheids had bepaald. Alleen ingrijpen bij duidelijke momenten en verder lekker laten gebeuren.
  • 20 Oct 2020 om 13:24
    Sluit ik mij bij aan. Dit duurde veel te lang en was dus veel twijfel over. Beslis dan gewoon na een paar keer kijken om het spel door te laten gaan op de beoordeling van de scheids en zijn assistenten.