''Spelers die in het begin opvielen, kwamen er totaal niet aan te pas''

2
''Spelers die in het begin opvielen, kwamen er totaal niet aan te pas''

Zoals velen bij SC Heerenveen dacht ook clubwatcher Sander de Vries dat er 'wel wat te halen viel' tegen Ajax. Na enkele minuten spelen in de Johan Cruijff ArenA werd echter al snel duidelijk dat de Amsterdammers veel te sterk waren.

"Eigenlijk volgt elke Ajax - Heerenveen een beetje hetzelfde patroon. Je begint slecht, krijgt een doelpunt tegen, je voetbalt daarna even leuk mee, je krijgt op een lullige manier de 2-0 tegen en voor je gevoel is het daar ieder jaar 4-1 of 5-1", blikt De Vries terug bij KOKO Radio, de podcast van de Leeuwarder Courant.

De clubwatcher van SC Heerenveen verbaasde zich ook gedeeltelijk over de tamme start van de Friezen. "Je moet je voorstellen dat die gasten twee weken naar zo'n wedstrijd toe leven. Die hebben videobeelden gezien, de tactiek uitgebreid besproken en daar op. Dan begin je en is het eerste wat je ziet dat Sherel Floranus achter Dusan Tadic aansjokt in de zestien."

"Ibrahim Dresevic was er bij gezet om als extra verdedediger achterin voor wat extra stutwerk te zorgen. Het was wel grappig, want ik zat wat foto's te zoeken bij mijn artikel en op bijna elke foto zie je een schot van en Ajacied en zie je Dresevic te staan kijken. Dus daar (het tactische plan, red.) kwam eigenlijk niets van terecht", zag De Vries, die verbaasd was over de keuze van Jansen.

"Ik had het niet zien aankomen. Het is achteraf natuurlijk een koe in de kont kijken en makkelijk lullen. Als ze daar met een puntje vandaan komen hebben ze het fantastisch gedaan. Maar wat we wel kunnen concluderen is dat wat er voor zondag bedacht is, er totaal niet uit kwam. Er waren ook spelers die in het begin van het seizoen positief opvielen, zoals Batista Meier, die er totaal niet aan te pas kwamen."

"En Joey Veerman heeft volgens mij 29 keer balverlies geleden. Dat heeft ook te maken met de tegenstander, maar de tactiek werkte uiteindelijk van verre. Ajax was ook wel goed hoor, maar Heerenveen zette totaal niet druk op de bal. Ze maakten het Ajax tamelijk makkelijk", aldus De Vries.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 20 Oct 2020 om 10:57
  • Quote van 20 Oct 2020 om 10:11
   El Khayati sinds deze week transfervrij.. zou wel eens een versterking voor onze selectie kunnen zijn.
  Die ging naar Qatar om zich financieel onafhankelijk te spelen, ik vraag me af of dat in een jaar (met zijn ontslagpremie) is gelukt. Ik denk dat zelfs als hij terug wil er een flink salaris en/of tekengeld tegenover moet staan, en ik denk dat Gerry dat niet over heeft voor een voetballer van 31 met weinig restwaarde in een al redelijk complete aanval.
 • 20 Oct 2020 om 10:11
  El Khayati sinds deze week transfervrij.. zou wel eens een versterking voor onze selectie kunnen zijn.