Veerman duidelijk: ''Als je zo slap begint, verdien je het ook niet''

5
Veerman duidelijk: ''Als je zo slap begint, verdien je het ook niet''

Henk Veerman hekelt na afloop van het verloren duel met Ajax het slappe begin van SC Heerenveen aan de wedstrijd. De Friezen kregen al na vier minuten spelen een treffer om de oren en liepen vervolgens achter de feiten aan. 

"Of er wat te halen viel vandaag? Niet als je zo begint in ieder geval", stelt Veerman in gesprek met FOX Sports. "We starten gewoon veel te slap. Dat resulteert meteen in een aantal tegendoelpunten. Na de 3-1 zag het er een wel beter uit van onze kant. Dan hoop je dat je nog wat teweeg kan brengen. Als dan de bal aan de andere kant weer op de stip gaat, dan is het ook klaar."

SC Heerenveen kreeg zondag twee keer na VAR-ingrijpen een strafschop tegen. "Zo'n VAR-moment is als speler heel vervelend. Je weet in het veld niet of het nou een penalty is of niet, dus daar krijg je wel een rottig gevoel van", aldus Veerman, die niet weet of SC Heerenveen ook nog een strafschop had verdiend. 

Wel had Veerman in de eerste helft de kans om zijn elftal op gelijke hoogte te koppen. "Het was een foutje achterin. Ik kreeg de bal op mijn hoofd, maar Onana pakte hem heel goed. Ik kopte hem gewoon in de bovenhoek, dus ik kan mezelf niks verwijten", aldus Veerman, die zag dat Ajax zondag goed voor de dag kwam. "Je weet dat het dan 5-0 kan worden, maar je kunt het ze ook heel lastig maken. Als je dan zelf slap begint, dan verdien je het ook niet."

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 18 Oct 2020 om 20:02
  • Quote van 18 Oct 2020 om 19:01
   Och och, vorige wedstrijden was het top en nu ineens niets meer... kom op mensen, een beetje realistischer. Henk heeft wel gelijk, de eerste balcontacten waren meteen al te traag en alles naar achter ipv enige intentie om naar voren te voetballen. Jammerrr
  Ik vond de eerste wedstrijden helemaal niet top.
  We schoten er heel snel een paar in en daarna met 11 man de hele wedstrijd verdedigen. Bijna beschamend af en toe. Maar dat geeft niet, ze moesten aan elkaar wennen. En van Ajax verliezen is ook geen schande. Maar ik vind het aanvallend " nog" erg slap.
 • 18 Oct 2020 om 19:01
  Och och, vorige wedstrijden was het top en nu ineens niets meer... kom op mensen, een beetje realistischer. Henk heeft wel gelijk, de eerste balcontacten waren meteen al te traag en alles naar achter ipv enige intentie om naar voren te voetballen. Jammerrr
 • 18 Oct 2020 om 17:43
  Henk is een leuke vent hoor en schiet er af en toe 1 in maar het is allemaal wel heel matig hoor wat hij laat zien.Ballen doorkoppen naar niemand, hakjes die totaal geen zin hebben. Bij bal verlies er masr wat achteraan sjokken. Hij zal ook wel de pech hebben dat er vanaf de zijkanten niks komt maar het blijft allemaal wat statisch.Ik miste het vuur van Arjen van der Heide vandaag. Daarnaast moet onze opgehemelde Joey veerman nog heel wat minuten maken. Als hij de ruimte heeft ziet het er allemaal geweldig uit maar onder druk blijft er niet veel over.
 • 18 Oct 2020 om 17:27
  Henk liep er zelf ook als een zoutzak achter de bal aan te sjokken. Hij heeft niet een meter te ver gelopen deze wedstrijd. Als je tegen Ajax voetbalt dan moet je als spits ook jagen. En als je dan ook nog eens aanvoerder bent en dit voorbeeld geeft aan de rest van ik sjok er ff lekker achter aan. Ja dan kun je het wel schudden ja. Je hebt verdorie een voorbeeld als aanvoerder. Acteer daar dan ook naar!
 • 18 Oct 2020 om 17:08
  Waren vandaag simpelweg te veel die niet het niveau hadden. Batista, Floranus, Dresevic waren allemaal zwak. De rest was ook niet bepaald in topvorm. Je komt daarna beter in de wedstrijd omdat Ajax het laat lopen. Geen schande, Ajax is nou eenmaal beter. Tactiek pakte ook niet gelukkig uit omdat beide backs altijd zenuwachtig spelen en Dresevic tactisch niet sterk is en zich geen raad wist met die drie man in het centrum. Als Kongolo dan ook nog domme overtredingen gaat maken, dan houdt het wel op.