Trefzeker SC Heerenveen bezig aan indrukwekkend clubrecord

0
Trefzeker SC Heerenveen bezig aan indrukwekkend clubrecord

SC Heerenveen is bezig aan een indrukwekkend clubrecord. De Friezen wisten al 26 competitiewedstrijden op rij te scoren in de Eredivisie, dat blijkt uit cijfers van Voetbalarchief.nl.

Sinds de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op 31 augustus 2019 (1-1) wist SC Heerenveen in elke competitiewedstrijd het net te vinden. Jens Odgaard maakte destijds vanaf de strafschop een doelpunt. Henk Veerman was tegen FC Utrecht voorlopig de laatste doelpuntenmaker van SC Heerenveen.

Het oude record van SC Heerenveen in de Eredivisie stond op 23 wedstrijden. De Friezen scoorden tussen 6 augustus 2011 en 26 februari 2012 elk duel. In de Eerste Divisie wist SC Heerenveen ooit 24 keer op rij te scoren. Dat gebeurde tussen 31 oktober 1992 en 13 augustus 1993.

Het record in de Eredivisie staat op naam van PSV, dat in het verleden maar liefst 54 keer op rij wist te scoren. Ajax en FC Twente hebben een reeks van 41 duels. Op dit moment hebben Feyenoord en FC Utrecht een lopende reeks van dertien wedstrijden op rij met een doelpunt.

SC Heerenveen is sowieso bezig aan een uitstekende serie. Als de ploeg van trainer Johnny Jansen komende zondag weet te winnen bij Ajax dan is het de beste seizoensstart ooit van de Friezen in de Eredivisie.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 24 oktober 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›