SC Heerenveen Vrouwen in onzekerheid: ''Kan ik niets over zeggen''

0
SC Heerenveen Vrouwen in onzekerheid: ''Kan ik niets over zeggen''

SC Heerenveen Vrouwen verkeert in onzekerheid over het verdere verloop van de Eredivisie. Het kabinet besloot dinsdagavond de amateursport stil te leggen. Het profvoetbal kan wel door zonder publiek.

Het vrouwenvoetbal valt bij de KNVB onder de amateurtak en dus wisten de voetbalsters van SC Heerenveen dinsdagavond nog niet wat de gevolgen zijn. "Daarom kan ik hier nog niets over zeggen", zegt trainer Roeland ten Berge in de Leeuwarder Courant. "De KNVB geeft woensdag duidelijkheid wat dit voor de Vrouwen Eredivisie betekent."

De KNVB wil de competitie graag voortzetten. "Rutte heeft gezegd dat de Eredivisie en Eerste Divisie kunnen doorgaan. Wij hebben de mannen en de vrouwen gelijkgesteld, dus gaan ervan uit dat de Vrouwen Eredivisie ook doorgaat", zei Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, dinsdagavond bij de NOS. "Wij hebben morgen (vandaag, red.) ook daarover in overleg met VWS."

Officieel valt vrouwenvoetbal dus onder de amateurtak, maar volgens Van der Zee maakt dat in dit geval niets uit. "Het is een professionele topsport. Clubs spelen op topsportaccommodaties. Hoe dat juridisch en technisch bij ons is geregeld, interesseert niemand iets."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!