Kansen voor Veerman: ''Komt een hoop ruimte achter hun verdediging''

Na een drukke interlandperiode staat komend weekend weer een 'ouderwets' Eredivisieweekend voor de deur, met op zondag de topper tussen SC Heerenveen en Ajax. Het verschil tussen beide clubs is na vier duels een punt, al blijft Ajax natuurlijk favoriet.

Clubwatcher Roelof de Vries kijkt uit naar een 'interessant duel' in de Johan Cruijff ArenA. "Ik durf wel te stellen dat Ajax daarin de favoriet", begint De Vries lachend in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Een zeer gewaagde uitspraak, maar dat denk ik wel. Maar Ajax is momenteel niet in vorm momenteel en Heerenveen heeft een beetje de schwung te pakken, dus dat is dan wel weer lekker."

Voor de interlandbreak verloor Ajax op bezoek bij FC Groningen, maar ook daarvoor leip het nog niet heel gesmeerd bij de Amsterdammers. De Vries: "Ze hebben een fantastische voorbereiding gehad en dito spelers, maar het is nog niet sprankelend. Maar goed, als die op zestig procent spelen, kunnen ze alsnog makkelijk winnen van Heerenveen. Zo simpel is het natuurlijk ook."

"Maar ik ben heel benieuwd hoe de verdediging van Heerenveen zich staande houdt met Bochniewicz en Van Hecke. Maar ook met Joey Veerman, want er komt een hoop ruimte achter hun verdediging te liggen. Veerman kan wat jongens diep sturen op de snelle Arjan van der Heide, Henk Veerman en Mitchell van Bergen. Daar liggen wel kansen, dus daar ben ik wel benieuwd naar."

Maar als puntje bij paaltje komt, denkt De Vries toch dat Ajax gaat winnen. "Als je er geld op zou moeten inzetten, dan zou ik dat absoluut niet doen op Heerenveen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand