Fledderus onder de indruk: ''Dat heeft SC Heerenveen knap gedaan''

0
Fledderus onder de indruk: ''Dat heeft SC Heerenveen knap gedaan''

Technisch directeur van FC Groningen, Mark-Jan Fledderus, ziet dat Nederlandse topclubs minder vaak spelers weghalen uit de eigen competitie. Denzel Dumfries hoort bij een van de laatste SC Heerenveen-spelers die naar een Nederlandse topclub vertrok (PSV).

"Dat is volgens mij al veel langer aan de hand", vertelt Fledderus in Voetbal International. "Dat heeft ook te maken met de prijzen die in Nederland worden betaald, ten opzichte van wat buitenlandse clubs voor mogelijkheid hebben. Wij konden Matusiwa rechtstreeks verkopen naar de Ligue 1, Zeefuik ging naar een ambitieuze club uit de Bundesliga", blikt hij terug. 

Fledderus gaat verder: "Vroeger was dat waarschijnlijk via een club uit de topdrie gegaan. Aan de andere kant: het is soms ook maar net hoe het loopt. Als Denzel Dumfries was vertrokken bij PSV, had het er dik ingezeten dat zij misschien wel voor Zeefuik gekomen waren. Maar het liep anders."

De technisch directeur was deze zomer onder de indruk van Heerenveen, dat Chidera Ejuke voor een miljoenenbedrag wist te verkopen aan CSKA Moskou. "Dat heeft SC Heerenveen knap gedaan", vertelt Fledderus, die zou zeggen dat er 'deze zomer minder geld op de markt was'.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!