Open sollicitatie Tobiasen: ''Dat zou natuurlijk heel mooi zijn''

5
Open sollicitatie Tobiasen: ''Dat zou natuurlijk heel mooi zijn''

Ole Tobiasen heeft het uitstekend naar zijn zin als hoofdtrainer van Almere City. De 46-jarige Deen, die in het verleden onder meer bij SC Heerenveen en Ajax onder contract stond, wil uiteindelijk echter dolgraag op het hoogste niveau werken. 

"Ik hoop dat we zo'n goed seizoen draaien, dat we volgend jaar op Eredivisie-niveau nog een jaar gaan samenwerken. Of anders in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Natuurlijk heb ik ook dromen: werken bij een van de clubs waar ik heb gespeeld -  Ajax, Heerenveen, FC Kopenhagen, noem maar op - dat zou natuurlijk heel mooi zijn", legt hij uit in gesprek met Voetbal International.

"Maar ik heb het hier nu goed naar mijn zin en hoef voorlopig ook nog niet weg, want ik ben nog lang niet uitgeleerd", benadrukt hij. "Ik ben een Nederlandse trainer met Scandinavische invloeden, zo zou je het kunnen zeggen. Ik wil mijn teams graag laten voetballen zoals ik dat heb geleerd bij SC Heerenveen, Ajax en AZ: aanvallend, van achteruit opbouwen met een vlot positiespel", aldus Tobiasen. 

"In Denemarken heb ik echter ook geleerd verdedigend te denken. Daar heb ik trainers gehad die alléén maar met verdedigen bezig waren", blikt hij terug. "Dat was toen wel even een shock, maar achteraf ben ik heel blij dat ik het heb meegemaakt, want het maakt me nu een completere trainer", besluit Tobiasen, die met Almere City na vijf duels op een tweede plek staat in de Keuken Kampioen Divisie. 

 

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 30 Sep 2020 om 18:50
  Misschien komt hij ooit nog eens bij ons werken, wie weet.
 • 30 Sep 2020 om 17:31
  Hier naar toe halen. Goede kerel met een goede kop
 • 30 Sep 2020 om 13:39
  Een van de spelers waarvan ik bij debuut al meteen dacht die is zo weer weg. Enorme drive, fysiek sterk, goed koppen.. alleen slechte knieën. Doodzonde. Zo’n gast kun je er prima bij hebben, wellicht zelf opleiden als opvolger JJ.
 • 30 Sep 2020 om 12:41
  En een hele normale, prettige jongen. Wat een ergernis die opgeblazen kikkers die er in grote aantallen rondlopen in het profvoetbal
 • 30 Sep 2020 om 11:45
  Dat was pas echt een goede rechtsback zeg...
zondag 1 november 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›