Veerman: ''Hij is afgepakt door Henk, of het een echte baas is?''

0
Veerman: ''Hij is afgepakt door Henk, of het een echte baas is?''

Henk en Joey Veerman kunnen het niet alleen op het veld goed vinden bij SC Heerenveen. De twee Volendammers grappen en grollen ook naast de lijnen. Dat gebeurt met de typische droge Volendamse humor.

"Joey kwam dus met een beetje snot onder zijn neus bij FC Volendam op de training", blikt Henk Veerman bij de NOS terug op de eerste ontmoeting. "Ik heb hem even een paar dingetjes uitgelegd en vrij snel daarna ging hij naar SC Heerenveen. Toen is eigenlijk de vriendschap bij ons wel bestempeld."

De spits beseft echter wel wat er op het veld moet gebeuren bij SC Heerenveen. "We zijn ook wel bescheiden en weten dat we beiden enorm hard moeten werken, anders wordt het helemaal niets dit seizoen", aldus de oudste Veerman.

Joey Veerman begon het seizoen als aanvoerder, maar is dat nu niet meer. "Ik was aanvoerder, maar hij is afgepakt door Henk", lacht de middenvelder. "Of het een echte baas is? Laten we het er maar op houden dat het een leider is."

Nieuwe spelers moet bij SC Heerenveen een liedje zingen, maar Henk maakte de ontgroening van Joey in Friesland niet mee. "Soms zingt hij dus bij mij in de auto en dat is echt verschrikkelijk slecht. Dan gaat je spiegel ook echt zo een beetje heen en weer. Maar zelf vindt hij het best wel goed, als je hem ernaar vraagt."

"Ik heb wel een aardige stem, moet ik zeggen", reageert Joey lachend. "Ik deed Jan Smit, maar krijg de zaal wel op de banken. Ik heb zo'n soort golf in m'n stem. Dat is toch wel bizar eigenlijk."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

??????? & ???????™? 't Klinkt al als een komisch duo. En de spits en middenvelder van @scHeerenveenofficial stellen niet teleur. #scheerenveen #heerenveen #veerman #voetbal #nossport #eredivisie

Een bericht gedeeld door NOS Sport (@nossport) op

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 november 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›