Onbegrip KNVB bij weigeren fans: ''Ik reken op hun gezond verstand''

Mochten voetbalsupporters zich dit weekend weer niet aan de coronaregels houden, dan bestaat de kans dat de fans helemaal geweerd worden uit de stadions.

"We moeten met z’n allen verantwoordelijkheid nemen om het virus de kop in te drukken”, zegt Tamara van Ark tegen het Algemeen Dagblad. "Dit soort onverantwoorde taferelen hoort daar zeker niet bij. Als je je cluppie graag live wil blijven zien, hou je dan aan de regels." Mochten de fans zich toch niet aan de regels houden, dan kunnen er maatregelen volgen geeft de minister van sport aan. "Dat er bijvoorbeeld gespeeld wordt zonder publiek."

De KNVB zou dit een heel onbegrijplijke keuze vinden. "Er gaat heel veel goed. Veruit de meeste supporters gedragen zich voorbeeldig", aldus Jan de Jong op de website van de KNVB. "Dat is te makkelijk, en doet geen recht aan al die supporters voor wie het ook wennen is, maar die zonder morren de regels volgen om hun club te steunen. Door dik en dun. De supporters weten heus wel dat ze onder een vergrootglas liggen. Ik reken op hun gezond verstand. En niet alleen op dat van hen."

"We zien enorm veel inzet bij clubs om het voetbal coronaproof te maken. Voetbalstadions zijn nu één van de veiligste plekken in de samenleving", vult Eric Gudde aan. "De goede resultaten in de evaluatie vanuit politie en gemeentes onderschrijven dit beeld. Deze inzet van clubs moet je niet bestraffen, maar juist belonen. Het zou dan ook onbegrijpelijk zijn als op basis van deze twee incidenten op ruim honderd wedstrijden een totale sector de nek om wordt gedraaid."

Het zou onbegrijpelijk zijn als op basis van twee incidenten op ruim honderd wedstrijden een totale sector de nek om wordt gedraaid.

???? https://t.co/ObEFrRImXT.

— KNVB (@KNVB) September 26, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand