''Toen Chidy vertrok, dacht ik: dit kan mijn moment worden''

2
''Toen Chidy vertrok, dacht ik: dit kan mijn moment worden''

Na het vertrek van Chidera Ejuke is de talentvolle Arjen van der Heide de speler die de Nigeriaanse aanvaller moet opvolgen bij SC Heerenveen. De 18-jarige Heerenvener beseft dat het seizoen van zijn doorbraak is begonnen.

"Toen Chidy (Ejuke, red.) vertrok, dacht ik: dit kan mijn moment worden", zo vertelt Van der Heide in gesprek met Voetbal International. "Ik heb afgelopen seizoen veel van hem geleerd. Vooral doordat hij op een goede manier schijt aan alles had."

"Als een actie mislukte, probeerde hij het gewoon nog een keer, en nóg een keer", vervolgt Van der Heide. "Hij heeft me uitgelegd dat je als buitenspeler áltijd voor je acties moet blijven gaan. Als ze slagen, kunnen ze namelijk de wedstrijd beslissen."

Van der Heide is blij met zijn eigen seizoenstart. "Dat ik nu speel is top, mijn doel is om deze lijn vast te houden. Basisspeler te blijven, in de loop van het seizoen steeds belangrijker te worden voor het team. De trainer heeft tegen me gezegd dat hij tevreden is over hoe ik het tot nu toe gedaan heb. Dat is fijn om te horen. Aan mij om te laten zien dat ik dit een heel jaar kan volhouden", aldus Van der Heide.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 25 Sep 2020 om 17:35
  • Quote van 25 Sep 2020 om 17:03
   Lekker laten staan. Beetje afwisselen met Llanez desnoods.
  Precies. Stopt veel energie in de wedstrijd en heeft tot nu toe een prima rendement. Denk alleen dat hij dit niet een heel seizoen kan volhouden.
 • 25 Sep 2020 om 17:03
  Lekker laten staan. Beetje afwisselen met Llanez desnoods.