Skovgaard waarschuwt: ''Let maar op zijn dansjes straks''

4
Skovgaard waarschuwt: ''Let maar op zijn dansjes straks''

Andreas Skovgaard waarschuwt de spelers in de Eredivisie voor Mohammed Kudus. De verdediger van SC Heerenveen, die verhuurd is aan het Zweedse Örebro, speelde bij FC Nordsjaelland samen met de Ajax-aanwinst, die afgelopen weekend zijn debuut maakte.

"Hij is de beste Afrikaanse speler met wie ik bij Nordsjaelland heb samengespeeld", zegt Skovgaard in het Algemeen Dagblad. "Op de training zagen we meteen hoe snel, sterk en technisch hij was. De trainers ook. Zij konden niet wachten tot ze hem konden opstellen."

Skovgaard kreeg in zijn tijd bij SC Heerenveen vragen over Nordsjaelland en begon dan altijd over Kudus, die volgens de verdediger ondanks zijn achttienjarige leeftijd op dat moment de beste speler in Friesland zou zijn. "Zo goed was hij al. Hij is zorgzaam en bescheiden. Met de maanden kruipt hij uit zijn schulp. Let maar op zijn dansjes straks", aldus Skovgaard.

Kudus kreeg na zijn debuut tegen RKC Waalwijk direct veel complimenten. De Ghanees werd zelfs verkozen tot Man of the Match. "De loftuitingen die nu in Nederland loskomen, verbazen me niet", geeft Skovgaard aan. "Het doet hem niks. Dat kenmerkt volgens mij de grote spelers."

De eerste ontmoeting tussen SC Heerenveen en Ajax staat gepland over iets meer dan drie weken op zaterdag 17 oktober. Het duel vindt plaats na een nieuwe interlandperiode en wordt gespeeld in Amsterdam.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 25 Sep 2020 om 18:05
  • Quote van 25 Sep 2020 om 17:07
   Een sneer naar Ejuke.
  Ejuke heeft nooit bij die club gespeeld..
 • 25 Sep 2020 om 17:36
  Dit stuk gaat over Kudus, niet over Ejuke.
 • 25 Sep 2020 om 17:07
  Een sneer naar Ejuke.
 • 25 Sep 2020 om 14:51
  Wat een nieuws zeg... "Hij is de beste Afrikaanse speler met wie ik bij Nordsjaelland heb samengespeeld" ja hehe dat lukt ook aardig snel.

zondag 1 november 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›