''Twee persoonlijke fouten hebben ons de das om gedaan''

3
''Twee persoonlijke fouten hebben ons de das om gedaan''

Willem II kende afgelopen weekend een valse start in de Eredivisie. De Tilburgers gingen met 2-0 onderuit bij SC Heerenveen. Willem II komt woensdag alweer in actie. Dan wacht het Europa League-duel in Luxemburg met Progrès Niederkorn.

"Ik ben blij dat we snel weer spelen, dat is na zes maanden geen echte wedstrijden spelen echt belangrijk", zegt trainer Adrie Koster in gesprek met Voetbal International. "We moeten snel het ritme weer oppakken, dat kan alleen door veel wedstrijden te spelen. De start bij Heerenveen was niet goed, maar heel slecht was het ook weer niet."

Toch waren er ook zeker verbeterpunten. "We moesten tegen Heerenveen verdedigend improviseren", geeft Koster aan. "Met een middenvelder als Saddiki als rechtsback omdat de eerste twee opties (Jordens Peters en Freek Heerkens, red.) op die plek niet beschikbaar waren en met Miguel Nelom als centrale verdediger."

"We hebben de beelden teruggekeken, twee persoonlijke fouten hebben ons de das om gedaan. De eerste goal kwam uit een ingooi van ons waarna Joey Veerman wel heel makkelijk mocht openen naar de andere kant en de tweede goal is een dekkingsfout bij een hoekschop", aldus Koster.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 Sep 2020 om 18:09
    Wat voor hem pleit is dat hij niet mekkert over de niet gegeven penalty na hands van Floranus. Goals komen inderdaad meestal uit fouten voort. Zo was er een verkeerd dekken van Woudenberg en Fliranus voor de grootste kans van Willem ll. De kunst is om er van te profiteren en ze zelf zo weinig mogelijk te maken.
  • 15 Sep 2020 om 16:46
    Als Koster de beelden nog eens terugkijkt, zal hij moeten concluderen dat een paar slordigheden van sc Heerenveen bij de afronding, zijn club heeft behoed voor een blammage.
  • 15 Sep 2020 om 15:18
    Voetbal is een spel van fouten Koster, zeker in de eredivisie.
zaterdag 26 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›