VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen boekt overtuigende zege

Het is SC Heerenveen gelukt om het nieuwe Eredvisieseizoen uitstekend te openen. De Friese formatie speelde een puike partij die resulteerde in een terechte overwinning. De ploeg bleek met 2-0 te sterk voor Willem II.

Het eerste doelpunt van het seizoen kwam op naam van Lucas Woudenberg. Hij schoot de Friezen na ruim twintig minuten spelen op voorsprong. Daarna waren het de gasten die het merendeel van het balbezit hadden, maar absoluut niet de betere partij waren. De grootste kansen van de eerste helft waren voor de ploeg uit Friesland.

Ook na de theepauze was het Willem II dat middels veel balbezit een treffer probeerde te forceren, deze kwam er echter niet. Sterker nog: SC Heerenveen verdubbelde haar voorsprong. In de 75ste minuut was het nieuweling Pawel Bochniewicz die de 2-0 binnen wist te werken. In het restant van de wedstrijd zetten de Tilburgers aan maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic (46' Akujobi), Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Batista Meier (74' Hajal), J. Veerman; Driouech (72' Dewaele), H. Veerman, Van der Heide.