Ervaringsdeskundige coronavoetbal: ''Hoef je nu niet bang voor te zijn''

0
Ervaringsdeskundige coronavoetbal: ''Hoef je nu niet bang voor te zijn''

De oefenwedstrijd tussen SC Heerenveen en Vitesse gaf een goede indruk van hoe de wedstrijd er komend seizoen in de Eredivisie uit gaan zien met de weinig supporters die aanwezig mogen zijn in het stadion.

"In Duitsland heb je bij Sky een 'geluidknop', daarmee kan je zingende supporters aan- en uitzetten", aldus Maximilian Wittek in De Gelderlander. "Bij mij staan ze standaard aan, anders is het net een vriendschappelijke wedstrijd."

De Vitessenaar deed bij SpVgg Greuter Fürth al ervaring op met coronavoetbal. "Dit is slechts een klein beetje beter dan geen fans. Het is ook nog steeds niet te vergelijken met een vol stadion", stelt hij. "Kijk naar een club als FC St. Pauli. Normaal gesproken hangt daar een bizarre sfeer. Je hoort niets anders dan de fans. Dat is een groot voordeel."

"Nu kan je in elke aanwijzing horen. Of kijk wat er gebeurde in deze wedstrijd. Heerenveen scoorde vlak voor rust. Als dat in de competitie gebeurt, groeit de sfeer", weet de linksback. "Na rust stuwen de fans de ploeg vooruit, geven dat extra zetje. Daar hoef je nu niet bang voor te zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›